Verslag + reacties Beveren - Lierse

BEVEREN - Beveren zet zijn opmars verder. Na een overwinning tegen Antwerp en een goede wedstrijd tegen Anderlecht, moest nu ook Lierse er aan geloven. In een weinig hoogstaande eerste helft bezorgde Eric Van Meir Lierse nog wel de voorsprong met één van zijn beruchte vrije trappen, maar in de tweede helft was Beveren heer en meester. Onder impuls van een erg bedrijvige Lambert Smid gingen de Waaslanders op en over hun tegenstanders. Smid zelf tekende voor de gelijkmaker en de heroptredende Werry Sels, die pas drie minuten op het veld stond, bezorgde Lierse de doodsteek. Lierse kreeg daarna nog wel kansen, maar Cavens wrong ze één voor één de nek om.
15' Cavens mag ondanks buitenspel doorgaan, maar levert simpel in bij Fouhami.
24' Van Meir knalt een vrije trap heerlijk binnen: 0-1.
32' Rodriguez tilt de bal over Deman maar Van Meir ontzet op de doellijn.
45' Deman gaat onder de bal door. Suray kan net niet in doel besluiten.
53' Imschoot zet Smid voor Deman. De Tsjech laat Deman kansloos: 1-1.
66' Sels draait zich vrij in het strafschopgebied en besluit in de linkerbenedenhoek: 2-1.
74' Rodriguez speelt Torken vrij maar de Nederlander belsuit naast.
75' Cavens lobt de bal over de uitgelopen Fouhami maar de bal sterft op het dak van het doel.

Doelpunten: 24' Van Meir 0-1, 53' Smid 1-1, 66' Sels 2-1
Scheidsrechter: Mario Luigi
Gele kaarten: Suray (fout), Somers (fout)
Toeschouwers: 5.000
BEVEREN: Fouhami - Renato, De Meyer, Suray - Rodriguez, Imschoot, Theunis, Smid, Vlaminck (61' Sels) - Lee (75' Van Rumst) en Torken
LIERSE: Deman - Smeets, Van Meir, Shekiladze, Daems - Snoeckx, Leen, Veretennikov, Somers (75' Carlos Alberto) - Vandooren en Cavens (82' Huysegems)

Emilio Ferrera: "Verdiende overwinning"
Emilio Ferrera zat na de wedstrijd zichtbaar te genieten van de zege. "Dit is een héél verdiende overwinning", analyseerde hij. "We hadden het in het begin niet onder de markt maar gaandeweg hebben we Lierse ons spel kunnen opleggen. We hebben de overwinning volledig verdiend met onze goede tweede helft. De assists van Imschoot en de inbreng van Sels waren doorslaggevend."

Ferrera keek ook al vooruit naar de nog resterende wedstrijden. "We hebben nu 29 punten, wat in feite al ongelooflijk is. Maar dit puntenaantal mag geen eindstation zijn. Het seizoen is niet gedaan voor ons. We hebben de ambitie om zo hoog mogelijk te eindigen."

Werry Sels: "Niets af te dingen"
Werry Sels kreeg de eer om Lierse de doodsteek te geven. Vorig weekend viel hij ook in tegen Anderlecht maar Beveren keek toen al tegen een 0-3 achterstand aan en ook Sels kon toen geen kentering meer teweeg brengen. Zaterdagavond vierde hij zijn wederoptreden op de Freethiel met een beslissend doelpunt. "Ik denk dat niemand iets op deze overwinning kan afdingen", stelde Sels. "We namen in de tweede helft resoluut de bovenhand en bovendien verknalde Lierse nog wenkende kansen. Voor mij persoonlijk was het natuurlijk mooi dat ik mijn heroptreden hier op de Freethiel nog wat meer glans kon geven door het beslissende doelpunt aan te tekenen."

Voorzitter Van Laer: "Nederlaag niet schuld van de trainer"
Het bestuur van Lierse denkt er niet aan trainer Walter Meeuws, nog tot einde volgend seizoen onder contract op het Lisp, te ontslaan. En daar is het financieel aspect niet alleen de grond van. "Het verlies op Beveren was niet de schuld van de trainer", zegt Freddy Van Laer, de voorzitter van Lierse. "Wat kan Meeuws eraan doen dat er kansen worden gemist en fouten worden gemaakt in de verdediging", vraagt Van Laer zich luidop af. "Niets toch! Zondagmorgen zaten we nog met een aantal mensen bij elkaar. Daar spraken we af dat we met Meeuws minstens tot het einde van het seizoen doorgaan. Dat Lierse momenteel op een 8ste plaats staat, is de cumulatie van een aantal fouten. Fouten die door spelers, trainer en bestuur werden gemaakt. Ja, ook wij hebben de bal een paar keer mis geslagen. Bijvoorbeeld door te overhaast spelers naar het Lisp te halen. Daarom zullen we bij het eventueel aantrekken van nieuwe spelers of, als Meeuws moest weggaan, een andere trainer, niet over één nacht ijs gaan. We hebben onze les geleerd."
Nu in het nieuws