Verslag + reacties GBA - La Louvière

Print
ANTWERPEN - Verdiende zege voor Germinal Beerschot, dat voor rust al op een 1-0 voorsprong kwam, maar de kansen liet liggen om de kloof verder uit te diepen. Na de pauze kreeg de ploeg van Van der Elst het even moeilijk, maar de schitterende goal van Bart Van Zundert deed Germinal Beerschot herademen. In de slotfase scoorde Tilmant voor La Louvière alsnog de aansluitingstreffer, maar het Waalse wanhoopsoffensief werd afgestopt door Cisse Severeyns, die vanop afstand de ver uitgekomen Xhardez versloeg en zo de 3-1 tegen de netten schoot.
9' Dagano kopt slecht op een vrije trap van Degryse, het schot van Haagdoren gaat naast.
13' Herreman krult een vrije trap voorbij de muur, Xhardez pakt.
19' Een schot van Dagano wijkt af op Turaci en belandt in het zijnet.
21' Hoekschop Degryse. Dhont staat klaar aan de tweede paal en knikt de bal in doel: 1-0.
25' Tilmant kapt zich vrij en pakt uit met een verrassend schot, Luciano redt met de voet.
39' Degryse zondert Dagano af voor Xhardez. Dagano stift de bal voorbij Xhardez en naast het doel, maar Mutavdzic werkt de bal in extremis nog over de doellijn. Het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.
70' Van Zundert solliciteert voor het doelpunt van het jaar. Vanop zo'n 30 meter knalt hij de bal staalhard binnen: 2-0.
85' Culina zet goed voor, Severeyns kopt naast.
89' Voorzet Buelinckx, Tilmant tikt de aansluitingstreffer binnen: 2-1.
91' Severeyns verslaat de ver uitgekomen Xhardez: 3-1.

Doelpunten: 21' Dhont 1-0, 70' Van Zundert 2-0, 89' Tilmant 2-1, 91' Severeyns 3-1
Scheidsrechter: Eddy Vermeirsch
Gele kaarten: Yousfi (fout), Thans (fout)
Toeschouwers: 5.800
GERMINAL BEERSCHOT: Luciano - Van Zundert, Beloufa, Dhont, Herreman - Van de Weyer (80' Culina), Lendvai, Haagdoren (61' Van Der Heyden), Mutavdzic - Degryse en Dagano (71' Severeyns)
LA LOUVIERE: Xhardez - Bryssinck, Olivieri, Delbeeke, Turaci, Scalia (76' Missé-Missé) - Haydock (60' Jonaitis), Siquet, Thans, Yousfi (46' Buelinckx) - Tilmant

Franky Van der Elst: "Opnieuw naar Oostende"
Germinal Beerschot-trainer Franky Van der Elst was na afloop een tevreden man. "In de eerste helft trok La Louvière een muur op voor het eigen doel, wat we enigszins verwacht hadden. Niettemin creëerden we enkele goede kansen, maar konden die niet benutten. In principe hadden we bij de rust 2-0 moeten voorstaan. Na rust speelden we krampachtig, totdat Bart Van Zundert voor ons het tweede doelpunt scoorde. Als je het mij vraagt, moeten we volgend jaar opnieuw naar Oostende om de trofee voor doelpunt van het jaar in ontvangst te nemen. Die goal hadden we nodig, vanaf dan liep het opnieuw vlotter. Onverwachts incasseerden we in de slotfase dan toch nog een tegengoal en er kwam 3 minuten blessuretijd bij: ik geef toe dat ik nog even bang was dat La Louvière de gelijkmaker zou scoren, maar gelukkig nam Cisse Severeyns alle twijfels weg."

Samir Beloufa: "La Louvière had niets te verliezen"
Samir Beloufa speelde tegen La Louvière opnieuw een meer dan degelijke wedstrijd centraal in de verdediging. In de slotfase bleef de jonge Fransman geblesseerd liggen na een kopduel met Tilmant. "Niks ergs, mijn tanden waren geraakt", zegt Beloufa. "La Louvière had niets te verliezen bij dit duel, zulke wedstrijden zijn steeds moeilijk. Na de aansluitingstreffer kwam er toch wat druk van La Louvière, maar het doelpunt van Severeyns viel op het goed moment. Tja, alle goals vallen natuurlijk op een goed moment."

Bert Dhont: "Geen contact met Genk"
Met zijn tweede doelpunt van het seizoen bracht Bert Dhont Germinal Beerschot op voorsprong tegen La Louvière. Een hoekschop van Marc Degryse werd doorgekopt, aan de tweede paal stond de centrale verdediger klaar om de 1-0 binnen te koppen. "Ik stond op de goede plaats", lachte Dhont. "Tegen Lokeren was ik ook al dichtbij een doelpunt, ik wist dat de bal ooit goed zou vallen."

In de slotfase was het voor Germinal Beerschot nog even bibberen, nadat Tilmant voor La Louvière de aansluitingstreffer scoorde. "Of er paniek was? Tja, dan mag je nog Anderlecht of PSV heten, er kruipt dan toch onzekerheid in de ploeg. La Louvière gooide de bal steeds voor ons doel, maar wij bleven rustig uitverdedigen. Toch kregen we nog bijna het deksel op de neus, maar gelukkig scoorde Severeyns de 3-1. Als je het mij vraagt: een logische uitslag en een dik verdiende zege."

Dankzij deze zege doet Germinal Beerschot een goede zaak. De toekomst oogt rooskleurig, want volgende week komt Harelbeke. "De volgende 6 wedstrijden staan we 5 maal tegenover tegenstanders uit de tweede helft van het klassement. Maar dat wil daarom niet zeggen dat het de gemakkelijkste wedstrijden zijn, want zulke tegenstanders kruipen met 10 voor de goal."

Dhont ontkrachtte overigens nog de geruchten, als zou RC Genk interesse voor hem betonen. "Ik heb het ook gehoord, maar had geen contact met de club, ik weet er niets van. Genk sprak al met trainers Ferrera en De Coninck, twee trainers die pro-Dhont zijn. Mogelijk is het gerucht daar ontstaan. Maar het is momenteel het minste van mijn zorgen."

Alain Roland: "Niet ontgoocheld"
Alain Roland zat zaterdagavond voor het eerst op de bank als trainer van La Louvière. Ondanks de nederlaag van zijn elftal, was Roland na afloop niet ontgoocheld. "Omdat de prestatie van mijn ploeg hoopgevend is naar de toekomst toe. We speelden een degelijke wedstrijd, ik zag meerdere goede dingen, waaraan we ons kunnen optrekken. Germinal Beerschot liet een heel goede indruk na, ook tactisch zijn ze uitgekookt. Ik moet zeggen dat Franky Van der Elst hier goed werk leverde."
Nu in het nieuws