Wodca-acties: meer dan 3.000 controles

Print
Bij wodca-acties in 12 Antwerpse gemeenten dit weekend hebben de gemeentelijke en de federale politie ongeveer 3.000 wagens gecontroleerd. Vijf procent van de gecontroleerde chauffeurs reed te snel, acht procent had te veel gedronken. Bij de controleacties werden 10 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.
De acties vonden plaats in Boom, Antwerpen, Mol, Rijkevorsel, Merksplas, Kasterlee, Hoogstraten, Turnhout, Geel, Westerlo, Vosselaar en Brasschaat.
In totaal werden 1.914 wagens op snelheid gecontroleerd. 95 chauffeurs (5 procent) mogen een proces-verbaal wegens te snel rijden in de bus verwachten.
Liefst 1.104 chauffeurs zijn tot stilstand gedwongen en bij 651 bestuurders is een ademtest afgenomen; 54 tests (8 procent) waren postief, waarvan 34 chauffeurs meer dan 0,8 promille in het bloed hadden.
Niet onbelangrijk is dat de tests selectief gebeurden. Een ademtest wordt enkel opgelegd aan chauffeurs van wie men vermoedt dat ze te veel hebben gedronken.
Tijdens de controle-acties zijn vier ongevallen gerapporteerd. Daarbij vielen vier gewonden, waarvan twee naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Er zijn ook vijf drugscontroles uitgevoerd.
Nu in het nieuws