Vrachtwagenchaufffeur rijdt plankgas

Print
Weggebruikers blijven veel te hard rijden op de E34-autosnelweg tussen Arendonk en de Nederlandse grens. Zelfs bij slechte weersomstandigheden reed één op vijf sneller dan toegelaten.
Een Duitse vrachtwagenchauffeur die plankgas voorbij de snelheidscontrole reed, mocht zaterdag meteen zijn rijbewijs inleveren. De bestuurder van de trekker met oplegger reed 112, terwijl hij slechts 90 mag. De Duitser had zijn snelheidsbegrenzer uitgeschakeld. Bovendien had hij de verplichte rusttijden niet eerbiedigd. Hij rustte de vorige nacht maar zeven uur, maar had zijn vehikel negen uur aan de kant moeten zetten.
De verkeerspolitie voerde zaterdag controles uit tussen 8 en 13 uur. Er viel smeltende sneeuw. Geen weer dus om snel te rijden. 118 van de 597 voertuigen die die ochtend passeerden, reden te snel. 33 auto's reden zelfs sneller dan 136 kilometer per uur. Een man uit Erpe-Mere moest zijn wagen meteen aan de kant laten. Hij vloog 165 per uur.
Tien weggebruikers hebben hun boete onmiddellijk moeten betalen. Voor wie tussen 136 en 140 reed, was dat 8000 frank. Wie nog sneller reed, betaalde 11.000 frank.
Nu in het nieuws