Bob Dylan : pionier in topvorm

Print
Dwingend, swingend en in absolute topvorm. Bob Dylan gaf maandagavond in Vorst een bijzonder concert met een hoog jaren zestig-hitsgehalte.
BR>De Amerikaanse folkrockpionier Bob Dylan (59) is sinds zijn ziekenhuisverblijf wegens hartproblemen, drie jaar geleden, in absolute topvorm. Wie daarvoor concerten bijwoonde, kreeg dikwijls af te rekenen met een norse en grimmige Dylan die de avond vergalde. Niks daarvan in Vorst maandagavond, tijdens een van de etappes van zijn Never Ending Tour die in 1988 begon.
Vooral vocaal maakte Dylan een bijzonder sterke indruk. Geen gemurmel, maar duidelijk, dwingend scanderend en swingend. Vooral dankzij een uitstekende begeleidingsgroep die er net als your Bobness ontzettend veel plezier in had. Dylan past zijn playlist aan elk concert aan en grijpt steeds meer terug naar zijn begindagen. Leuk voor de massaal aanwezige oudere Dylan-fans. In Vorst speelde hij vooral muziek uit zijn swinging sixties: onder meer It's alright ma, Tangled up in Blue, Don't think twice its alright, Country Pie, Like a rolling stone, I shall be released.
De gitaar onder de oksel geklemd gaf Dylan heel eigen, niet altijd onmiddellijk herkenbare interpretaties van zijn klassiekers. Eerst tijdens een kleine akoestische set, daarna uitgebreid elektrisch. De twee laatste toegiften waren Highway 61 Revisited en Blowing in the Wind, het ultieme lied van de 68-huitards. Het publiek wilde nog meer. Dylan bleef nonchalant, de hand in de heup en met een flauwe glimlach op z'n gezicht, het minutenlange applaus aanhoren en stapte dan als een frisse twintiger het podium af. Never Ending Dylan. Een groots concert.
Nu in het nieuws