Foto-expo in Gentse Sint-Pietersabdij van Pat York

Print
In de Gentse Sint-Pietersabdij gaat zondag onder de titel 'Masked, Uncovered, Unmasked' een tentoonstelling van start van fotowerk van ex-journaliste en freelance fotografe Pat York. Dat is de echtgenote van de Britse acteur Michael York ('Cabaret', 'Murder On The Orient Express', 'Eline Vere'), die de opening van de expositie zal bijwonen.
BR>De tentoonstelling loopt in het kader van het 27ste Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent. Volgens de organisatoren biedt de expositie een "vernieuwende en vaak provocerende kijk op de mensheid".
In 'Masked' toont York een aantal beroemdheden als Andy Warhol, Barbra Streisand, George Lucas, Anouk Aimée, Sean Connery, Andy MacDowell, Tennessee Williams én echtgenoot Michael.
In 'Uncovered' worden personen in hun werkomgeving getoond. Wat de foto's echter speciaal maakt is het feit dat de loodgieter, kapper, secretaresse, enzovoort naakt poseren in hun natuurlijke site. Dat is vermoedelijk het "vernieuwende en provocerende".
Het derde luik, 'Unmasked', toont Yorks fascinatie voor kadavers en anatomie.
'Masked, Uncovered, Unmasked' loopt in de Kunsthal De Sint-Pietersabdij van 1 tot en met 22 oktober en is dagelijks gratis toegankelijk (met uitzondering van maandag) van 10 uur tot 18 uur. Gelijktijdig met Gent loopt de tentoonstelling, in een kleinere versie, ook in Los Angeles.
Nu in het nieuws