Hoofdredacteur Nieuwsblad wordt PR-man bij Domo-wielerploeg

Hoofdredacteur van Het Nieuwsblad/De Gentenaar Rik Vanwalleghem verlaat eind dit jaar de Vlaamse Uitgeversmaatschappij (VUM) en wordt vanaf 1 januari 2001 verantwoordelijke communicatie en marketing van de nieuwe wielerploeg Domo van Patrick Lefevere.

Belga

BR>Vanwalleghem begon zijn journalistieke carrière in 1980 op de sportredactie van Het Nieuwsblad/De Gentenaar. Hij legde er zich voornamelijk toe op de wielersport: hij volgde twaalf keer de Ronde van Frankrijk en schreef een aantal wielerboeken.

In '92 werd Vanwalleghem chef eindredactie bij Het Nieuwsblad, in '95 adjunct-hoofdredacteur en eind '99 hoofdredacteur. Over de opvolging zal de directie in de komende weken een beslissing nemen.

De Domo-wielerploeg wordt de nieuwe Belgische "superploeg" met als sportieve baas Patrick Lefevere, de voormalige manager van de Mapei-ploeg. Grote namen die voor de ploeg gaan rijden, zijn onder andere Johan Museeuw, Axel Merckx, Wilfried Peeters, de Nederlander Max Van Heeswijk, Dave Bruylandts en de Australische sprinter Robbie McEwen.

Het Nederlandse Farm Frites treedt samen met Domo op als hoofdsponsor van de wielerploeg.

Vastgoed

Jobs in de regio