Jong kunstig geweld palmt Bourla in

Een kunstbussenkonvooi op de Graanmarkt en een kruisbestuivend multimediaspektakel in de Bourlaschouwburg. Daarmee wil Piazza dell'Arte en het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten (SISA) na 20 maanden getoer in scholen het grote publiek verrassen.

Arne Van Staeyen

BR>Onder de noemer

We want you(th) to experience urban culture

palmt Piazza dell'Arte samen met studenten van SISA de Bourla in. Drie dagen lang werken studenten aan projecten in verschillende disciplines als multimedia, muziek, fotografie, woord, drama, monumentale kunsten enzomeer. Op de laatste dag kan iedereen het resultaat bekijken en een live veejay-, deejay- en graffitidemonstratie ondergaan.

Piazza dell'Arte is een project van de vzw Gynaeka en doet zulke dingen met scholieren al lang. Sinds januari '99 trekt de kunstkaravaan, met een mobiel museum van zes door kunstenaars herbewerkte bussen, van school tot school, via asielcentra en kansarme stadswijken. In totaal kregen al zesduizend jongeren een week creatieve begeleiding waarbij ze uiteindelijk zelf een kunstwerk voltooiden. Dat wordt dan geëxposeerd, uitgebeeld of gespeeld tijdens een toonmoment. Zo'n toonmomenten bleven tot op heden enkel beperkt tot de

in-crowd.

Tijdens

We want you(th)...

confronteert Gynaeka het publiek met de opmerkelijkste creaties uit de voorbije twintig maanden en met wat de SISA-scholieren ter plekke presteren. Dat gaat gepaard met een feest.

Tentoonstelling vanaf 19u, live voorstelling vanaf 20.30u, performances (visueel, muzikaal, graffiti) vanaf 21.30u. Inkom: 250 frank. Info en reservatie: Bourlaschouwburg, tel: 03.224.88.44.

Vastgoed

Jobs in de regio