Gewezen burgemeester van Dessel duwt D'82

Print
"Ik wil mijn steun aan de partij betuigen", zegt Marc Blancquaert (D'82), die van 1988 tot 1994 de burgmeesterssjerp van Dessel droeg. Het voormalig OCMW-raadslid hoopt op een nieuwe zetel in het OCMW-college. "De formule van D'82 is een mix van ervaring en nieuw engagement", meent lijstaanvoerder Armand Melis.
BR>Ondanks zijn aangekondigd afscheid twee jaar geleden, stapt Marc Blancquaert opnieuw op het politiek toneel. "Mijn kandidatuur moet de geruchten tegenspreken dat ik zou sympathiseren met andere partijen", zegt Blancquaert. "Ik wacht de uitslag af, maar ambieer een zetel in de OCMW-raad. Met mijn ervaring wil ik er mooie dingen verwezenlijken voor de Desselse burger, maar ik wil geen partijgenoten in de weg lopen."
Met voetballer Patrick Goots hoopt D'82 een extra stemmenkanon in haar rangen te tellen. Armand Melis, Marc Deckx en Nand Gijs, de grondleggers van de samensmelting tussen SP en VLD, dingen met hun ervaring naar een nieuwe zetel. "Guy Van den Boer, Guy Van Gompel en Leo Hannes hebben hun eerste leerschool achter de rug", zegt lijsttrekker Armand Melis.
"Voorts is onze lijst een mix van jong en oud, man en vrouw", aldus Melis. D'82 plaatst de zes vrouwelijke kandidates niet volgens het ritssysteem op haar lijst. "Wij kiezen voor een strategie met zes zelfbewuste en ambitieuze vrouwen." Huidig fractieleider, Jos Mertens, is er niet meer bij.
MEEST RECENT