Dehaen roept Mortsel op om voor zoon te stemmen

Print
Uittredend burgemeester Willy Dehaen van Mortsel (CVP) duimt bij de verkiezingen voor zijn zoon Koen. Die is lijstduwer bij de Volksunie. Vader Dehaen formuleert zijn steunbetuiging in een paginagrote advertentie in het Mortsels reclame- en informatieblad 't Periodiekske. Dat valt vandaag in zowat alle Mortselse brievenbussen.
BR>Zoals bekend verlaat Willy Dehaen de politiek. Hij was twaalf jaar gemeenteraadslid en daarna achttien jaar burgemeester van Mortsel. In de advertentie in 't Periodiekske neemt Dehaen afscheid van zijn stadsgenoten. Hij maakt duidelijk dat zijn vertrek geen eigen keuze is. "Niet dat ik u in de steek heb willen laten, integendeel. Enkele verantwoordelijken binnen CVP-Mortsel hebben mij hiertoe gedwongen."
Dehaen dankt de Mortselnaren voor het jarenlange vertrouwen en zegt dat hij steeds getracht heeft geen "partij-burgemeester" te zijn, maar "een burgervader voor jong en oud, met respect voor de overtuiging van al mijn medeburgers."
Dan wijst de burgemeester erop dat zijn zoon, apotheker Koen Dehaen, in de voetsporen van zijn vader treedt. "Als ouder laat u dat niet onverschillig." Dat zijn zoon naar de VU ging, is geen probleem, want de brief eindigt met een oproep om Koen te steunen: "Met uw steun en uw voorkeurstem kan hij een sprong voorwaarts maken en uw vertegenwoordiger worden in de nieuwe gemeenteraad. Ik alvast duim voor hem!"

MEEST RECENT