CVP mikt op absolute meerderheid in Turnhout

Print
De Turnhoutse CVP profileert zich in haar verkiezingsprogramma opnieuw als de gezinspartij. De fractie wil op hetzelfde elan verdergaan om de hernieuwde uitstraling van Turnhout als centrumstad te bestendigen.
BR>De familie als basis, zuurstof voor de vereniging en leven in de buurt zijn de voornaamste pijlers waarop het programma van de CVP rust. "Wij moeten niet de grootste cinemacomplexen of de grootste winkelparken hebben. Bij dergelijke projecten mogen de buurten in geen geval worden belast. Turnhout moet een leefbare stad blijven", klinkt het.
Naast de uitbouw van de stad voor de eigen burgers legt de CVP ook de nadruk op de centrumfunctie in regionaal verband. Afgemeten aan de investeerders die in Turnhout actief zijn en de initiatieven die worden ontwikkeld, meent CVP dat het best goed gaat. "Waarom kunnen we niet het hinterland zijn voor de haven van Antwerpen?" vraagt burgemeester Marcel Hendrickx zich af.
Op het vlak van OCMW wil de CVP volgende legislatuur onderzoeken of er een nieuw rusthuis moet worden gebouwd. De christelijke volkspartij trekt met goede moed naar 8 oktober. "We hebben nu 15 van de 33 zetels. Twee zitjes meer, en we hebben de volstrekte meerderheid. Met ons huidig beleid en ons programma moet dat mogelijk zijn", zegt Hendrickx.
MEEST RECENT