Mazda werft 75 magazijniers aan voor Tisselt

Print
Het distributiecentrum van Mazda-onderdelen werft in Tisselt (Willebroek) de komende weken 75 extra magazijniers aan. Dat is het gevolg van de centralisatie van die diensten in Tisselt. In Leverküsen (Duitsland) sluit een Mazda-afdeling. Dat kost ruim 100 Duitsers hun baan.
BR>Het Mazdamagazijn op de hoek van de Blaasveldstraat met de Koning Boudewijnlaan - dat is de omleidingsweg rond Willebroek - breidt zijn gebouwen niet uit. "We gaan binnenin de infrastructuur aanpassen. Voor het beheer van de onderdelen hebben we na de sluiting van de vestiging in Duitsland 75 extra magazijniers nodig", zegt de Deense manager Jorgen Olesen.
Het Mazda Motor Parts Center in Tisselt wordt dan het grootste van Europa. Het bedient zeven Europese landen van wisselstukken van de Japanse motorgigant. Het onderdelencentrum was in het begin van de jaren zestig gevestigd in Vilvoorde. Die vestiging ging dicht en Mazda bouwde in 1994 en 1995 een modern computergestuurd magazijn in Tisselt.
Jorgen Olesen zegt dat er aan belangstelling voor de jobs geen gebrek is. Een zeventigtal kandidaten is opgedaagd. Deze maand en volgende maand worden de kandidaten doorgelicht alvorens de eigenlijke aanwerving van start gaat. Tegen januari 2001 wil Mazda de nieuwe werknemers in het bestaande bedrijf laten meedraaien. Tegen die tijd gaat de Duitse vestiging definitief ter ziele.

MEEST RECENT