'Onbekende' dame op kop in Niel

Print
Bij Agalev in Niel trekt Nicole Van Praet de lijst voor de verkiezing van 8 oktober. Voor de Nielenaar is die dame - nu nog - een grote onbekende.
BR>Nicole Van Praet is afkomstig van Wintam (Bornem). Vijf jaar geleden vestigde zich in Niel. Nicole Van Praet fungeert al 25 jaar als hoofdafgevaardigde van het ACOD bij de Antwerpse post.
"Jaren geleden leunde ik aan bij het socialisme, maar meer en meer voelde ik me aangetrokken tot de groene partij", aldus de 47-jarige dame. "Ik schrik er ook niet voor terug als lijsttrekker van de partij te moeten fungeren. Van in mijn prille jeugd stond het immers vast dat er in mij een leidersfiguur schuilde. Dat was onder meer het geval toen ik deel uitmaakte van de chiro. Met het ouder worden, is dat nog uitdrukkelijker tot uiting gekomen."
"In het verleden maakte Agalev-Niel allicht de fout de arbeidersklasse te weinig aan bod te laten komen. In een goed functionerende partij moeten alle strekkingen naar voren komen. Ik ben inmiddels al begonnen met contacten te leggen met al die strekkingen."
Nicole Van Praet wordt op de lijst gevolgd door uittredend gemeenteraadslid Koen Segers en vervolgens door de nieuwelingen Greta Berckmans en Dino Frans.

.

Nu in het nieuws