KVS-directeur Franz Marijnen neemt ontslag

Franz Marijnen, directeur van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS), stapt op. Dit heeft hij dinsdag, op de persvoorstelling van het nieuwe KVS-seizoen, gemeld. Marijnen blijft wel nog een half jaar als directeur aan. Hij leidde het toneelgezelschap zeven jaar.
BR>Als verklaring voor zijn ontslag haalde Marijnen onder andere de financiële problemen van de KVS aan, die door de beslissing van de Vlaamse Gemeenschapscommissie om een einde te maken aan de jaarlijkse dotatie van zeven miljoen frank, alleen maar verergeren.
"De zeven jaren als intendant van de KVS hebben hun tol geëist", zo verklaarde Franz Marijnen zijn opstappen. "Ik neem evenwel geen ontslag om gezondheidsredenen, maar wel om te vermijden dat ik om gezondheidsredenen definitief moet afhaken. Ik wil even aan mezelf denken en voor mezelf zorgen".
Hoewel Marijnen in zijn persmededeling duidelijk stelde dat de precaire financiële situatie van de KVS niet heeft meegespeeld bij zijn beslissing, vindt hij het toch niet leuk te moeten vaststellen dat hij na zeven jaar knokken precies staat waar hij begonnen is. "Met in verhouding nog minder middelen en met een schouwburg die na zeven jaar amper in de steigers staat. Het mag duidelijk zijn dat ik deze processie van Echternach niet nog eens vier jaar ambieer", aldus Marijnen.
Marijnen verlaat de KVS zonder rancune, want niet alles was kommer en kwel. Dankzij het jonge en dynamische team dat hij rond zich verzamelde, kan hij met een gerust gemoed afscheid nemen, zo stelde hij.

MEEST RECENT