Onvolledige Bloklijst in Bonheiden na ruzie

Het rommelt niet alleen bij het Vlaams Blok in Mechelen, ook in de Bonheidense afdeling van de partij is het hommeles. Daar neemt medestichter Jozef Lamberts ontslag uit de partij wegens onmin. Toch komt het Vlaams Blok in Bonheiden op voor de verkiezingen, zij het met een onvolledige lijst.

Tom Lamberts

BR>Het Vlaams Blok startte twee jaar geleden een afdeling op in Bonheiden. Initiatiefnemer was Jozef Lamberts, oud-leraar Germaanse talen. Al die tijd was hij secretaris van de partij, maar nu neemt hij ontslag.

"Ik sta nog steeds volledig achter het partijprogramma, maar ik heb geen vertrouwen meer in de mensen die geacht worden dat programma te verwezenlijken", zegt de ontslagnemend secretaris.

Grote boosdoener is volgens Jozef Lamberts voorzitter Marcel Kubis. "Hij woont hier nog maar drie jaar en profileert zich meteen als dictator. Hij is een carrièrejager met een infantiele geldingsdrang, voor wie eigenbelang primeert op partijbelang. Hij geeft overigens zelf toe niet achter alle partijpunten te staan. Hij voelde mij als een bedreiging aan en heeft me daarom aan de kant geschoven", gaat de man tekeer.

De voorzitter reageert rustig op de aantijgingen. "Jozef Lamberts springt te lichtzinnig om met adressenbestanden, en dat kan niet. Hij neemt ontslag omdat we hem hebben berispt. Voorts wil ik geen polemiek voeren rond deze zaak."

Ondanks de onderhuidse perikelen komt het Blok wel voor de eerste keer op in Bonheiden. Acht kandidaten stellen zich straks verkiesbaar op. Lijsttrekker is Julien Vermijlen, Marcel Kubis duwt de lijst.

Vastgoed

Jobs in de regio