Agalev Hamme kiest voor jonge kandidaten

Print
Agalev is klaar met de samenstelling van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Die kleurt de partij naast groen ook jong en allochtoon. Elf kandidaten jonger dan dertig jaar zijn erbij, evenals een vertegenwoordiger van Turkse afkomst. De groenen hopen op drie verkozenen.
BR>Patrick Sillis, momenteel het enige groene raadslid, is lijsttrekker. Op de tweede plaats prijkt Hilde Van Cauteren, een huisvrouw uit de Damstraat. Met elf vrouwen op 27 slaagde Agalev er niet in het ritsprincipe toe te passen.
De werking van Jong-Agalev levert duidelijk wel resultaten op. De lijst heeft een gemiddelde leeftijd van nog geen 36 jaar. De 21-jarige student Jeroen Boone krijgt een strijdplaats. Agalev mikt met Mahmut Gurbulak op de vijfde plaats ook op de Turkse gemeenschap.
De groenen ijveren voor een ander milieubeleid gebaseerd op 'de vervuiler betaalt' en het promoten van zachte sporten en rustig toerisme. Agalev wil ook het jachthavenproject aan het Meulenbroek afvoeren. De partij kwam in 1994 enkele stemmen tekort voor een tweede zetel en koestert nu hoge verwachtingen. Drie verkozenen noemt ze een succes.
Nu in het nieuws