Beverse socialisten kiezen voor ervaring en vernieuwing

Print
De socialisten trekken op 8 oktober met hun kopstukken naar de kiezer. Hun ervaring zal worden gekoppeld aan het enthousiasme van enkele nieuwelingen. De opmerkelijkste figuur is zonder twijfel Fred Claes, boegbeeld in de strijd om Doel.
BR>De Beverse SP-lijst wordt getrokken door Guy Scheers (35). De advocaat maakte pas enkele maanden geleden zijn intrede in de gemeenteraad, precies om de verkiezingen als lijsttrekker te kunnen voorbereiden. Scheers is tevens voorzitter van de plaatselijke partijafdeling.
Roland Gansbeke (55), huidig fractievoorzitter in de gemeenteraad, staat op de tweede stek. Uittredend raadslid Walter Van Berlo (61) kreeg de vierde plaats toegekend. Van de vier huidige SP-raadsleden houdt alleen Justin De Dobbelaer het voor bekeken. Hij dingt niet mee naar de gunst van de kiezers, maar laat die eer over aan zijn zoon Tom. Hij trekt de lijst voor de provincieraad.
Ook het vierde SP-raadslid Vera Coppens (46) komt opnieuw op. Zij staat op de 34ste plaats en is de eerste kandidate om de partij te vertegenwoordigen in de toekomstige OCMW-raad. De eerste vrouw op de lijst is Rita Van Hoorick (56), die vanop de derde plaats campagne mag voeren.

Nieuwkomers


Naast de vaste waarden bevat de lijst ook enkele nieuwelingen. Meest opmerkelijke figuur is ongetwijfeld Fred Claes (57). Hij vervulde in het verleden een vooraanstaande rol in de werking van de dorpsraad van Doel. Claes staat op de dertigste plaats.
Danny Pfaff (41), broer van diegene die ooit tot beste doelman van de wereld werd uitgeroepen, kreeg de veertiende plaats op de SP-lijst. Ook Gustaaf Foubert, voorzitter van de Beverse Vrachtrijders, neemt voor de eerste keer onder de rode vlag deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.
Nu in het nieuws