VLD'er Frans De Cock kandidaat-burgemeester

Print
"Ik ben kandidaat-burgemeester", zegt VLD-volksvertegenwoordiger Frans De Cock bij de voorstelling van de eerste autonome VLD-lijst in de geschiedenis van Westerlo. De partij, die na de afscheuring van de kartellijst W2000 twee zetels had in de gemeenteraad, hoopt op forse stemmenwinst.
BR>In de loop van de vorige legislatuur hielden de raadsleden Frans De Cock en Monique Gram het voor bekeken bij de kartelgroep W2000. Voor de komende verkiezingen werd voor het eerst een zuivere VLD-lijst klaargestoomd. "We stellen een jonge lijst voor met veel nieuwkomers en vrouwen", zegt De Cock. Samen met de twee gemeenteraadsleden stappen met François Ceulemans en Anne-Marie Veris ook twee uittredende OCMW-raadsleden onder de liberale vlag naar de kiezer.
Naar analogie met de nationale VLD-slogan wordt de slogan voor Westerlo: "Nu vernieuwen in Westerlo". "Ik waag mijn kans als kandidaat-burgemeester", zegt De Cock. "De VLD staat klaar om de gemeente te besturen met al wie een vernieuwend en burgervriendelijk beleid wil. Mijn mandaat als volksvertegenwoordiger is combineerbaar met verantwoordelijkheid in de gemeente. Die combinatie biedt zelfs pluspunten en mogelijkheden."
MEEST RECENT