In de ban van Peter Pan

Print
Mark Tijsmans speelt Peter Pan in de gelijknamige musical die Vlaanderen de komende winter in de ban zal houden. Voor de voorman van de Ketnet-band gaat meteen zijn grootste wens in vervulling. "Een hoofdrol in een musical, dat is voor mij een droom die uitkomt."
BR>Peter Pan gaat op 21 december in première in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Mark Tijsmans zal de show spelen als een vliegende Peter Pan die Karel Deruwe als Kapitein Haak achter zich aan krijgt. De Ketnet-zanger, ook bekend van de TV1-reeks Flikken, trok zijn pakje al aan. Van echt repeteren is nog geen sprake.
"Nee, nee, we zitten nu in de pre-productiefase, noemen ze dat zo niet? De contracten zijn nog maar pas getekend. Peter Pan wordt een voorstelling waarbij vele kinderen zijn betrokken. Die kunnen pas in september echt gaan oefenen. Dagelijks repeteren, doen we pas in november. We zitten dus nog in een erg vroeg stadium", zegt Mark.
Dat wil niet zeggen dat hij de laatste zomerdagen lui op een terrasje doorbrengt. Mark leeft zich al volop in zijn rol in. "Ik ben net het originele boek gaan halen van James Matthew Barrie. En pas geleden heb ik de film gezien van Spielberg waarin Robin Williams de rol van Pan speelt. Dustin Hoffman is geweldig als Hook. Ik heb ook vernomen dat zelfs Mia Farrow ooit Peter Pan speelde, die film heb ik jammer genoeg nog niet gezien."
De trekpleister van de voorstelling wordt waarschijnlijk een vliegende Pan die boven de hoofden van het publiek in de Stadsschouwburg zweeft. Gaat Mark Tijsmans straks David Copperfield achterna? "Ik heb me al laten vertellen dat het spectaculair wordt. Het gaat om een erg hoge zaal, er is een budget voorzien voor deze stunt. Op die manier heb ik nog niet gevlogen, maar ik ben wel erg benieuwd."

Notenclub


Tijsmans is een nieuwe naam in musicalland. We weten dat hij als zanger van de Ketnet-band niet onaardig uit de hoek komt. Echt sterk was hij onlangs in het TV1-programma De Notenclub waar hij met zijn fraaie stembanden vriend en vijand verraste. Dit is voor hem dus geen stap in het onbekende. "Niet echt, nee. Je moet weten dat ik altijd al heb gezongen. Voor ik als acteur wat doorbrak, was ik er al lang mee bezig. Ik hou ook erg veel van musicals. Het is altijd een grote wens van mij geweest om een rol in een musical te mogen vertolken, nu is het eindelijk zover."
We zijn benieuwd. Toch nog een nijdig vraagje. Peter Pan wilde niet volwassen worden. Mark schuilt al bij Ketnet, gaat hij misschien die weg op? "De filosofie achter Peter Pan zegt me wel iets. Ik vind dat je zo lang mogelijk moet proberen om speels en jong te blijven. Anderzijds kent die weigering om volwassen te worden ook nadelen. Je groeit sowieso op, met dat ouder worden moet je op een verstandige manier kunnen omgaan. Daar gaat het boek dieper op in. Tja, je merkt het, Peter Pan heeft me al helemaal te pakken."
MEEST RECENT