Degussa gaat in speciale chemie

Print
De fusie tussen de chemiebedrijven Degussa-Hüls en SKW Trostberg is goedgekeurd. De beide dochterondernemingen van Degussa-Hüls in Antwerpen krijgen straks een nieuw moederbedrijf. De naam wordt trouwens opnieuw veranderd in Degussa. Het nieuwe bedrijf wil zich vooral oriënteren naar de speciale chemie.
BR>De werknemers van Degussa, Hüls en SKW Trostberg hebben het ongetwijfeld moeilijk om volgen: nauwelijks twee jaar na de fusie tussen Degussa en Hüls komt er nu een nieuwe fusie met SKW Trostberg. SKW Trostberg is een chemiebedrijf uit Zuid-Duitsland. Het nieuwe fusiebedrijf verhuist zijn hoofdzetel trouwens uit Frankfurt naar Düseldorf. Daarmee wordt voor Degussa en streeep getrokken onder meer dan 125 jaar geschiedenis.
De nieuwe operatie volgt op het oliefantenhuwelijk in de Duitse elektriciteitssector. Daar huwden de reuzen Veba en RWE tot de nieuwe groep E.On. Veba had links naar Degussa-Hüls, RWE naar SKW Trostberg. Het leek de directie van E.On logisch om de dochterondernemingen uit de chemie te laten fuseren.

Ruil


Voor de aandeelhouders wordt de operatie omgezet in een verplichte ruil. De aandeelhouders krijgen één nieuw aandeel Degussa AG voor hun oude aandelen, de aandeelhouders van SKW Trostberg moeten 22 aandelen op tafel leggen voor vijf nieuwe aandelen Degussa. De algemene vergaderingen van de betrokken bedrijven moeten die ruilverhoudingen echter nog goedkeuren.
Volgens de voorzitters van de raden van bestuur van Degussa-HÜls en SKW Trostberg zullen "de aandeelhouders van beide groepen in gelijke mate profiteren van de fusie tot de nieuwe Degussa AG. Samen bouwen we een volledig nieuwe speciale chemie-onderneming. Het is ons doel om van Degussa een topbedrijf in speciale chemie te maken."
Bij het nieuwe Degussa zullen straks 44.000 mensen werken. Daarvan zo'n 1.200 in Antwerpen.

MEEST RECENT