Uitreiking hiphop-awards stopgezet in complete chaos

Print
Breng een uitgelezen selectie van stoere, rivaliserende Amerikaanse rappers samen in één ruimte en wat is het resultaat? Jawel, de uitreiking van de Hiphop Music Awards van het toonaangevende hiphoptijdschrift The Source in Pasadena is dinsdagavond in complete chaos stopgezet, zo meldt de website van MTV woensdag.
BR>De problemen begonnen reeds in de inkomhal, toen een bodyguard van DJ Quik een dreun kreeg en tegen de rode loper smakte. De artiest sprong meteen in de bres voor zijn werknemer, wat leidde tot een hoop hommeles. DJ Quik werd opgepakt, maar mocht later toch de show bijwonen.
Tijdens de show was het pas echt raak. Eerst werd een aanval gelanceerd op de zogeheten Mo Thugs, die het aangedurfd hadden zonder bodyguards naar het gala af te zakken. De vuistslagen sorteerden een soort domino-effect, aldus ooggetuigen, en sprongen over naar andere delen van de zaal en zelfs het podium, waar enkele rappers van het beruchte Death Row-label net een prijs in ontvangst namen. Onder meer Havoc van Mobb Deep en Krayzie Bone zouden tijdens de schermutselingen flink toegetakeld zijn, zo staat te lezen op de muziekwebsite Allstar.
"Omstreeks 20.00 uur brak een grootscheeps gevecht uit in het publiek", verduidelijkte een politiemededeling. "Hele groepen toeschouwers vluchtten naar de uitgang. Een 75-tal andere gasten baande zich een weg naar het podium". Terwijl de politie trachtte de verschillende brandjes te blussen, begonnen onbekenden in het publiek met flessen en cd's te gooien, aldus de mededeling. Omdat het uitgesloten leek dat de gala-avond alsnog vredevol zou kunnen hervat worden, besliste de politie de show halfweg af te blazen.
Bij het uitbreken van de incidenten waren slechts drie prijzen uitgereikt: Eve als beste nieuwkomer, Method Man en Redman als beste live-act en Eminem voor de beste clip. Oudgedienden Dr. Dre en Ice Cube zagen door het massagevecht een Lifetime Achievement Award aan hun neus voorbijgaan. Het hiphopmagazine had woensdag nog niet beslist of ze een tweede kans wagen.
MEEST RECENT