Van Der Eecken in Zele kan nog tijdlang verder

Print
De spinnerij Van Der Eecken uit Zele, die in zware financiële nood was geraakt door het faillissement van textielgroep Louis De Poortere, blijft voorlopig verder werken. De banken weigeren met vers geld over de brug te komen, maar de directie van het bedrijf kwam met enkele klanten tot een overeenkomst.
BR>Vakbonden en werknemers keken woensdag met spanning uit naar de ondernemingsraad waarop de resultaten van de onderhandelingen met de banken werden bekendgemaakt. "De banken stellen voorlopig geen extra financiële middelen ter beschikking, omdat ze willen wachten op de resultaten van de beslaglegging in Frankrijk", vertelt Carl De Clercq van de ACV-textielcentrale. Van Der Eecken had vorige week beslag laten leggen op Balsan, het Franse moederbedrijf van Louis De Poortere.
Intussen heeft de directie van Van Der Eecken een aantal belangrijke klanten voorgesteld voorlopig zelf de grondstoffen te betalen die voor hen in Zele worden verwerkt. "Volgens directeur Theo Desseaux hebben enkele klanten zich daartoe bereid verklaard, zodat de productie in Zele niet hoeft te worden stopgezet", aldus nog Carl De Clercq.
"Deze situatie kan natuurlijk ook niet wekenlang aanslepen, maar ik heb echt wel de indruk dat de directie haar uiterste best doet om de spinnerij te redden. De volgende dagen worden hoe dan ook beslissend."
Bij het bezette Louis De Poortere was woensdag Pascal Dryon vazn De Poortere Frères op bezoek. Hij had er een gesprek met de curatoren. De Poorter Frères is samen met Balsan en de Domo Groep kandidaat-overnemer van het failliete bedrijf. Dryon was enkele jaren geleden al eens directeur-generaal bij Louis De Poortere. Hij werd toen evenwel opzij geschoven door Vincent De Poortere van Balsan.

DVW


Bij het eveneens failliete Deseel-Vanhoutte (DVW) in Waregem/Moeskroen vlotten de gesprekken met verscheidene kandidaat-overnemers. De consultants Geert Wouters en Jean-Bernard Dutrieu zouden de belangrijkste kandidaten zijn.

MEEST RECENT