Kristiaan Proost trekt eerste lijst voor VLD Lille

Print
De 28-jarige Kristiaan Proost wordt in Lille bij de gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker voor de VLD. Het is de eerste keer dat die partij in Lille opkomt.
BR>Meer dan honderd leden meldden zich de voorbije maanden aan bij de kersverse Lilse VLD-afdeling. De liberalen organiseerden reeds een enquête bij de inwoners van de gemeente.
De VLD-lijst telt zeven vrouwen en twaalf mannen uit de vier verschillende deelgemeenten. Lijsttrekker is Kristiaan Proost (28), een licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen uit Lille en werkzaam als informaticaconsulent. De tweede plaats is gereserveerd voor zelfstandig diamantbewerker Dirk Mertens (39) uit Poederlee, gevolgd door Linda Van Den Wijngaert (37) uit Wechelderzande. Die laatste leidt met haar man een technisch bedrijf in de Antwerpse haven.
Voor Gierle wordt Paul Bertels (43), financieel adviseur, op de vierde plaats in stelling gebracht. De vijfde, zesde en zevende plaats zijn respectievelijk voor café-uitbater Jan Diels uit Poederlee, de thuiswerkende Marijke Detremmerie uit Lille en regentes Martine Corthout uit Wechelderzande. Lijstduwer is Frans Janssens (47), een zeer gekend figuur in het Lilse verenigingsleven.
MEEST RECENT