Eén zoekt versterking tegen allen in Heist-op-den-Berg

Print
De Heistse eenmanspartij ETA (Een Tegen Allen) van gemeenteraadslid Jan Baestaens breidt uit. "Momenteel bestaat de lijst al uit elf kandidaten", kondigt het gemeenteraadslid aan. Bovendien wil ETA ook zijn kans wagen in de provincieraadsverkiezingen.
BR>ETA kwam zes jaar geleden voor het eerst op bij de gemeenteraadsverkiezingen. De enige kandidaat, Jan Baestaens, werd verkozen met 1.500 stemmen en zetelde een legislatuur. Voor 8 oktober wil het raadslid niet meer alleen opkomen.
Het ETA-programma vat hij in één zin samen: "Sociaal, cultureel, economisch, financieel en ecologisch het beste voor jong en oud." Om dat te realiseren, komen meerdere personen de ETA-lijst versterken. "Maar wij doen niet aan lijstopvulling. We willen niemand moreel pushen en we werken uitsluitend met gemotiveerde personen."
"ETA staat voor tal van nieuwe programmapunten, die niet te hoog gegrepen en dus realiseerbaar zijn", stelt Baestaens. Namen van kandidaten heeft het raadslid evenwel nog niet bekendgemaakt.
Voorts kondigt hij aan dat ETA ook bij de provincieraadsverkiezingen zal opkomen. Die lijst bestaat uit dezelfde kandidaten als voor de gemeenteraad, maar dan in omgekeerde volgorde.
MEEST RECENT