Jongeren overheersen op lijst Agalev-Wuustwezel

Print
Agalev komt bij de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober op met een eigen lijst in Wuustwezel. De lijst valt op door de overwegend jonge kandidaten en het gelijk aantal mannen en vrouwen.
BR>De lijsttrekker van Agelev-Wuustwezel is de 45-jarige bankbediende Roger Fockaert. Fockaert komt van Loenhout maar woont vandaag in Wuustwezel-centrum. Hij zetelt in het bestuur van de Bond van Grote en Jonge Gezinnen. De tweede plaats werd ingevuld door landbouwkundig ingenieur Ley Elst (36) uit Gooreind. De 47-jarige maatschappelijk werker Paul Jansen uit Loenhout staat op de derde plaats.
Opvallend is het aantal jongeren op de lijst. Op de tiende plaats prijkt de 21-jarige Katrien Dupont. Zij is studente menselijke biologie en woont in Gooreind. Ze is de jongste kandidaat op de lijst. Kris Beekmans (8ste plaats - Gooreind) en Marijke De Moor (15de plaats - Sterbos) zijn beiden 22 jaar en net als lijstduwer en secretaris Freek Van Looveren (25 - Sterbos) actief bij allerlei jeugdorganisaties en verenigingen. De oudste kandidaat op lijst is de 52-jarige opvoeder Piet Van Looveren uit Sterbos.
Agalev-Wuustwezel heeft naar eigen zeggen een positief programma uitgewerkt met de nadruk op de uitbouw van een groen, sociaal en democratisch Wuustwezel.

.

Nu in het nieuws