WOW met volledige lijsten naar Antwerpse verkiezingen

Print
De politieke partij WOW (Waardig Ouder Worden) wil de Antwerpse kiezers op 8 oktober confronteren met volledige lijsten voor gemeente- en provincieraadsverkiezingen. WOW zal tevens een lijst indienen in Kapellen.
BR>De lijst met de 24 kandidaten voor de Antwerpse provincieraadsverkiezingen wordt getrokken door Frans Verbergt (79), die van 1976 tot 1985 voor de toenmalige PVV in de provincieraad zetelde. Verbergt was tijdens zijn actieve loopbaan chef bij de spoorwegpolitie en medeoprichter van de liberale vakbond VSOA.
De 55 kandidaten tellende lijst voor de Antwerpse gemeenteraad wordt aangevoerd door André Crahay (68), bestuurder van de maatschappij Intrafina en tevens voorzitter van WOW. Crahay fungeert ook als lijstduwer voor de provincieraad.
WOW profileert zich als 'schakelpartij' tussen ouderen en jongeren met een programma rond de thema's solidariteit, veiligheid en zekerheid. Dat er nauwelijks een maatschappelijke rol is weggelegd voor senioren, blijft voor WOW een pijnpunt.
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 1994 behaalde WOW in Antwerpen één zetel. Mocht dat succes zich nu herhalen, dienen zich mogelijk boeiende coalitie-mogelijkheden aan. WOW profileert zich als fervent tegenstander van het sanitair cordon tegen het Vlaams Blok, maar is niet gewonnen voor sommige extreme standpunten van die partij.

.

Nu in het nieuws