Walter Boeykens blinkt klarinet op voor festival

Print
Klarinettist Walter Boeykens en zijn ensemble treden vanaf 13 tot 20 augustus op tijdens het vijfde Festival Walter Boeykens. Enkele Bornemse historische sites vormen daarvoor het decor.
BR>Walter Boeykens en zijn ensemble met eminente Belgische en buitenlandse musici, spelen de hoofrol van het vijfde festival en treden op tijdens alle concerten. Bij het concert in Mariekerke staat het ensemble Zefiro Torna hen bij. Daartoe behoort onder meer de Bornemse luitist Jurgen De bruyn.
Tijdens het slotconcert biedt de accordeonist Fréderic Guerouet versterking. Tot de muzikale gasten behoren ook de Bornemse musici Anne Boeykens, dochter van de festivalvedette, en Pierre Kerremans, solist aan de Luikse Filharmonie.
De concerten vinden plaats op 13 en 14 augustus in de kerk van Eikevliet (Bornem), op 17 augustus in de kerk van Mariekerke (Bornem), op 18 augustus in het jachtpaviljoen De Notelaer in Hingene (Bornem) en op 20 augustus in de Sint-Bernardusabdij van Bornem, telkens om 20u. Kaarten kosten 450 en 500 frank voor één concert, 1.150 en 1.250 frank voor drie concerten en 1.350 en 1.500 frank voor de vier. Reservaties en info in cultureel centrum Ter Dilft, 03-890.69.30.

.

Nu in het nieuws