Vlaams-Nederlands filmteam strijkt neer in gewezen hotel

Print
Het statige gewezen hotel Het Zoete water vormde de voorbije dagen het decor voor de opnamen van de film Olivetti 82, een verfilming van de succesvolle theatermonoloog van Eriek Verpale. We gingen een kijkje nemen op de set en stelden vast dat acteurs minstens over één grote gave moeten beschikken: geduld.
BR>HammeHet gewezen hotel in de Damstraat straalt nog altijd een zekere grandeur uit. Vergane glorie, want het gebouw staat al enige tijd leeg, maar een gedroomde locatie voor de opname van enkele filmscènes die zich in de jaren '60 afspelen. Ook binnenin oogt alles wat groezelig. Her en der liggen kabels en filmattributen op de grond. Een werkloze acteur in pyjama concentreert zich op zijn rol, anderen houden zich wakker met een kopje koffie.
"We draaien op heel wat plaatsen in Vlaanderen en eigenlijk is het puur toeval dat we hier nu in Hamme beland zijn", legt PR-verantwoordelijke Rein Boumans uit. "We waren op zoek naar een ruime woning die echt nog een jaren zestig-sfeertje uitstraalde en dit leegstaande hotel voldoet perfect aan die eisen. We hebben hier nu drie dagen gedraaid en dan trekken we weer elders heen."

Bekende namen


De film is een Vlaams-Nederlandse coproductie, in een regie van Rudi Van Den Bossche, die hiermee debuteert als filmregisseur. Omdat de theatermonoloog van Eriek Verpale sterk aansloeg bij het grote publiek, wordt er van deze prent ook heel wat verwacht. Op het acteurslijstje vinden we een aantal heel bekende namen terug, zoals Dirk Roofthooft, Hilde Heynen en Herbert Flack.
"Per dag draaien we gemiddeld een drietal minuutjes film", vertelt Rein Boumans. "Alle acteurs worden 's morgens eerst thuis afgehaald en vervolgens ontbijten we samen op de set. Daarna is het tijd voor de schmink-sessie en dan draaien we tot zes uur 's avonds. Binnen een kleine maand zijn alle opnamen achter de rug en begin volgend jaar mag je de film dan in de zalen verwachten."

.

Nu in het nieuws