Carry Goossens krijgt totaal andere rol in 'Café Majestic'

Print
Iedereen heeft zo zijn stamcafé, waar de typische volksfiguren van het dorp samenkomen om zich te bezatten of om hun verdriet of hun vreugde te verdrinken. Alleen, een komische reeks was van dit gegeven nog niet gemaakt. In opdracht van VTM heeft het productiehuis van René Vlaeyen met Café Majestic daar nu wel voor gezorgd. Cafébaas van dienst is Carry Goossens. Waar hebben we dat meer gehoord?
BR>Toch is er een groot verschil met de vorige hoofdrollen die hij speelde. "In FC De Kampioenen was ik eigenlijk de trainer van de voetbalploeg. Pascalleke was de cafébazin en als het echt nodig was, hielp ik wel eens een pintje tappen. In Lili en Marleen woonde ik in het café. Ik speelde de tweederangsartiest, die af en toe wat klusjes opknapte. Het grote verschil is dat ik in die reeksen telkens de underdog was. In Café Majestic ben ik echt de baas en geef leiding. Als je de cast vergelijkt met een voetbalploeg, ben ik de middenvelder. De mensen aan de toog zijn de goalgetters. Zij zorgen voor de pointes. Ik ben de aangever. Die rol ben ik niet gewend, maar ik ondervind dat die me wel ligt. Als komisch acteur moet je soms ook eens andere dingen kunnen uitproberen, en ik ben blij dat ik die kans heb gekregen."
De serie speelt zich af in een staminee in een middelgrote stad. Sommigen vermoeden in de buurt van Mechelen, maar niemand weet het precies. Feit is dat de vaste klanten er blindelings de weg naartoe vinden. Cafébaas Alexander is getrouwd met zijn zaak en vergroeid met zijn stamgasten. Dat maakt hem echter niet tot slaaf van zijn werk of van de klanten. Hij neemt nooit een blad voor de mond. En daar schrikt zijn vriendin Vera (Els Magerman) wel eens van. Francine, gespeeld door Christel Van Schoonwinkel, is de vaste dienster in de Majestic. Voor Christel is het een soort van comeback in Vlaanderen, want zij woont sinds enkele jaren in Australië. Vaste klanten in het stamcafé zijn Hans Royaards, Manu Verreth, Jos Van Geel en nieuwkomer Ben Segers.

Rozenhof


Carry Goossens denkt dat de belevenissen in Café Majestic wel eens zouden kunnen inslaan bij de VTM-kijker. "De herkenbaarheid is zeer belangrijk. Ikzelf ga graag op café voor mijn koffie, mijn babbel en mijn gazet. Die typische toogklap aanhoren, vind ik een zaligheid. Op dit ogenblik woon ik in Wachtebeke en kom ik geregeld in 't Rozenhof. Het is een rustige kroeg waar ik uitgebreid kan babbelen met de mensen van het dorp. In het begin, toen ik daar als vreemde kwam wonen, was ik een beetje een bezienswaardigheid. Maar nu doet iedereen al heel gewoon tegen mij. Waar ik vroeger woonde, kwam ik veel in Café Taxi. Als er vreemde vrouwen binnenkwamen, zag je al die blikken van de tooghangers bijna tegelijkertijd naar de deur gaan. De commentaren waren dan goddelijk om aan te horen."
De acteur is de jongste tijd wel heel dikwijls op televisie te zien. "Af en toe ben ik daar zelf niet echt gelukkig mee. Je werkt naar de introductie van iets nieuws toe, en je wordt om de oren geslagen met herhalingen. Maar dat bewijst alleen maar hoe populair Lili en Marleen bijvoorbeeld was. Daarom is het goed dat we gestopt zijn op een hoogtepunt. De figuur van Jef is voor mij totaal verleden tijd. Ik heb die man zes jaar op televisie gespeeld en 220 keer op theater. Bovendien heb ik met Simonneke Peeters als Ida nog een tournee gedaan met een revue. Alles staat nu in het teken van Café Majestic."
Café Majestic, vanaf eind augustus of begin september, op VTM.

.

Nu in het nieuws