Jo De Poorter schrapt 'Lucky Bingo'

Print
Wegens te weinig kijkcijfers wordt de uitzending van 26 augustus de allerlaatste voor het spelprogramma Lucky Bingo. "Het is natuurlijk een beetje triestig als een programma ophoudt", zegt presentator Jo De Poorter. "Maar na 3,5 jaar zal ik weer een keer een vrije zaterdagavond hebben."
BR>"Meer dan 150 afleveringen zijn er geweest van Lucky Bingo", zegt Jo De Poorter, aan het werk in Nederland. "Drieënenhalf jaar heeft het programma gelopen. Het is mooi geweest voor het programma én voor mij. Ik heb Lucky Bingo altijd met veel plezier en enthousiasme gedaan, maar het is geen persoonlijke ramp voor me dat het ophoudt. Ik ben in Nederland aan het werk met Sponsor Bingo op RTL4 en na de zomervakantie start mijn programma Pluche Palace weer op Radio2. Voor het eerst sinds 10 jaar zal ik niet meer op TV1 te zien zijn."

Kijkcijfers


"De kijkcijfers waren niet goed", legt VRT-woordvoerster Diane Waumans de beslissing uit. "Daarom is in onderleg overleg beslist het programma af te voeren." Dat betekent niet dat de samenwerking tussen TV1, RTBF en de Nationale Loterij wordt opgedoekt. "Er komt een gloednieuw programma, maar daar wordt tijd voor uitgetrokken", verzekert Diane. Het nieuwe loterijspel zou er ten vroegste deze winter komen.
Het loterijspel heeft zes maanden bestaan als Lucky Bingo, een vernieuwde versie van het in 1997 gelanceerde Bingovision. Bij de lancering van het nieuwe programma hoort een nieuw lot. Het allerlaatste biljetje Lucky Bingo wordt zaterdag 26 augustus om 17.30u verkocht.
Behalve de kijkcijfers daalde ook de verkoopscijfers van het lot. Woordvoerder Paul De Belder van de Nationale Loterij: "De omzet daalde van 30 miljoen op het piekmoment tot zowat 10 miljoen momenteel. Het is nu zoeken naar een goede formule, waarbij én televisie én loterij gelukkig zijn. En da's geen gemakkelijke opdracht."

.

Nu in het nieuws