Sabine Hagedoren nieuw anker van 'Vlaanderen Vakantieland'

Geen zon donderdag aan de kust. Wel Sabine Hagedoren. Zij nam als toekomstige presentatrice van

Vlaanderen Vakantieland

samen met de acht reporters de nieuwe generiek op van het reismagazine op het strand Harendijk in Wenduine.

Raymond de Condé

BR>Een half jaar geleden was er nog een hele controverse tussen Sabine en enkele kustburgemeesters en -schepenen naar aanleiding van een kritische opmerking die de VRT-weervrouw zich in een onbewaakt moment had laten ontvallen over het esthetische gehalte van onze kust. Dat werd haar in enkele hoeken van West-Vlaanderen erg kwalijk genomen. Intussen is het misverstand gekoeld zonder blazen. Voorzover er nog iets goed te maken valt, zal Sabine voortaan twee keer per week op tv te zien zijn aan onze kust.

In de generiek van

Vlaanderen Vakantieland

nodigt ze de medewerkers van het magazine uit in haar strandhuisje om een feestje te bouwen op het einde van het seizoen, terug te blikken op wat voorbij is en zich te verheugen op wat gaat komen: Martine Prenen kiest geblinddoekt een bestemming uit, Sofie Dewaele kiest haar reisdoel op de wereldkaart middels vogelpik. Dat soort leukigheden.

Mexico

Tot de ploeg behoort nu ook Nic Balthazar. Voor hem geen trendspotten meer op Canvas maar lekker reizen naar leuke plekken in binnen- en buitenland.

Voor Sabine Hagedoren is

Vlaanderen Vakantieland

niet het eerste reismagazine. Zij presenteerde het afgelopen seizoen al

Ticket

en zal dat ook in september en oktober doen. Ironisch genoeg heeft ze door al dat bijkomende tv-werk geen tijd meer op echt met vakantie te gaan. "Ik ben in juni negen dagen in Mexico geweest. Meer zat er dit jaar niet in. Ik reis het liefst met de tent. Dat houdt in dat ik zuiderse oorden opzoek: Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal. Maar deze zomer heb ik dus moeten overslaan."

Producer Ignace Bolle is blij met zijn aanwinst. "Net als Gerty Christoffels vroeger in

Boeketje Vlaanderen

is Sabine Hagedoren een persoonlijkheid die iedereen wel eens graag aan de keukentafel wil hebben", zegt hij. Dat geldt voortaan zelfs voor de schepenen van Toerisme aan de Belgische kust.

Nu in het nieuws