Duchâtelet aast op overname Pittoors

Zakenman en Vivant-boegbeeld Roland Duchâtelet is geïnteresseerd in de overname van de Pittoors videogroep. Het Duffelse bedrijf legde enkele weken terug de boeken neer. "We onderzoeken momenteel of Pittoors over het geschikte technische materiaal beschikt voor TV Lokaal, het internet-televisiestation dat we begin oktober lanceren", zegt Duchâtelet.

Kari Van Hoorick

BR>De groep Pittoors - die bestaat uit Pittoors Video Center, Pittoors Video Team en de NV Pimaco - vroeg eind vorige maand het faillissement aan. Het bedrijf raakte in de rode cijfers nadat de overstromingen van twee jaar geleden grote schade aanrichtten.

Sinds het faillissement zet zowat de helft van de 42 werknemers onder curatele de activiteiten verder in afwachting van een overname. Curator Bob Van Osselaer onderhandelt momenteel met verschillende kandidaten. Ook Roland Duchâtelet, eigenaar en zaakvoerder van elektronica- en internetbedrijven, onderzoekt de mogelijkheden op een overname door zijn bedrijf TV Lokaal.

"Begin oktober willen we op internet starten met TV Lokaal, een aanvulling op de regionale televisie. TV Lokaal focust op sportevenementen en culturele happenings op gemeentelijk niveau. Dat varieert van voetbal in Berchem tot een tentoonstelling in Edegem of echt lokale nieuwtjes. Daarover willen we via het net beelden uitzenden. In die context speuren we naar een geschikte technische uitrusting en ervaren personeel. Het personeel van Pittoors komt daarvoor in aanmerking. We bestuderen nu of het bedrijf ook over digitaal opnamemateriaal beschikt", zegt Duchâtelet.

Het nieuwe initiatief TV Lokaal kwam eerder al in het nieuws als sponsor van de eersteklasse-clubs Harelbeke en St-Truiden. Het internetstation wil alle gemeenten van Vlaanderen bestrijken en mikt op een samenwerking met sportclubs en culturele verenigingen.

"Bedoeling is bij die clubs mensen op te leiden die zelf beelden kunnen maken van evenementen en ander lokaal nieuws. Voor de overige twintig procent van het beeldmateriaal zorgen we zelf. Met dit concept gaan we dieper dan de regionale televisie en willen we het lokale leven stimuleren. Internet-televisie biedt ook het voordeel dat het interactief werkt. Mensen kunnen kijken en intussen ook tickets reserveren voor een voorstelling of wedstrijd."

Nu in het nieuws