Computer gaat militairen VS helpen op slagveld

Print
Amerikaanse soldaten krijgen in de toekomst camera's mee voor het doorgeven van slagveldbeelden en worden uitgerust met persoonlijke communicatiesystemen voor overleg en het sneller vragen van medische hulp.
BR>Een peloton van 44 militairen van de 82e luchtlandingsdivisie heeft het Land Warriorsysteem sinds juni getest tijdens oefeningen op hun basis in de staat North Carolina. Vooral de camera en de bijbehorende computer, waarmee beelden kunnen worden doorgegeven naar commandanten en andere eenheden, werden enthousiast ontvangen. "Hiermee maken wij een sprong vooruit ten opzichte van het huidige uitrustingsniveau van een infanterist", zei sergeant John Petree.
De videocamera wordt bevestigd aan het vizier van de mitrailleur van de militair, die zijn wapen op die manier voorzichtig om hoeken of over borstweringen kan steken om een overzicht van het terrein te krijgen zonder zichzelf in gevaar te begeven. Naast het opnemen en doorgeven van camerabeelden, kan de computer de militair via een schermpje voor het rechteroog informatie geven over het terrein dat voor hem ligt. Via GPS, het systeem voor positiebepaling via satellieten, wordt de positie van de soldaat op elk moment van het gevecht en in welk terrein dan ook bijgehouden en doorgegeven aan commandanten.
Wapens worden uitgerust met hittezoekende nachtzichtkijkers zodat de militairen 's nachts of in de mist de vijand voor zich zien oplichten terwijl zij die met het blote oog niet kunnen zien. Nieuwe uniformen worden met chemicaliën bewerkt zodat ongedierte er zich niet in nestelt en het voor de militairen in de jungle of de woestijn comfortabeler wordt. In het pak wordt bovendien een automatisch alarmsysteem opgenomen zodat meteen medische hulp kan worden gevraagd.
De computer die de soldaten meedragen zit in gel verpakt en wordt aangedreven door batterijen, die aan de riem worden gehangen. Er wordt nog gewerkt aan een persoonlijk communicatiesysteem dat elke soldaat een zender en ontvanger zou geven met een oorplug voor onder de helm en een keelmicrofoon. Het Land Warriorsysteem kost tussen de 450.000 en 900.000 frank per soldaat.

.

Nu in het nieuws