Planet Blocker blokkeert kindonvriendelijke websites

Ouders kunnen hun kinderen voortaan zonder zorgen op het internet laten surfen. Planet Internet ontwikkelde immers een filter, 'Planet Blocker', die gratis kan gedownload worden en kindonvriendelijke sites blokkeert.

BR>"Planet Blocker werd gecreëerd in samenwerking met WE-Blocker, een firma die in de Verenigde Staten in de top vijf van de beveiliging van internetcontent staat", aldus Tomas Cautereels van Planet Internet.

Ouders kunnen zelf de categorieën bepalen waarvan de toegang rudimentair geblokkeerd wordt (zoals pornografie, geweld, drugs, wapens, gokken, racisme,...). Zelf blijven ze toegang hebben tot dergelijke sites na het invullen van een paswoord. En omdat kinderen vaak meer onderlegd zijn in het pc-gebruik dan hun ouders, richt het blokkeringsprogramma zich in de eerste plaats naar ouders met zeer jonge kinderen, aldus Cautereels aan Belga.

Planet Blocker is momenteel enkel beschikbaar in het Engels maar de provider verzekert dat vanaf eind september ook een Franstalige en Nederlandstalige versie beschikbaar zullen zijn.

De software die hiervoor gedownload moet worden is enkel werkbaar op een pc met een windows besturingsprogramma. De software is te vinden op

.

Nu in het nieuws