Freddy Maertens en vrouw komen beiden op voor andere partij

Freddy Maertens heeft zich gedomicilieerd in Middelkerke, om daar stemmen te trekken voor de nieuwe VLD-scheurlijst DNA (De Nieuwe Aanpak). Zijn vrouw Carine Brouckaert komt op voor VU&ID in Roeselare. Een van de hechtste wielerkoppels woont daarom tijdelijk gescheiden, "maar op 10 november vieren we zeker onze 27ste huwelijksverjaardag".

BR>Freddy Maertens komt tegenwoordig aan de kost als vertegenwoordiger voor de Zwitserse rennerskledij Assos. "Ik heb het vandaag nogal mogen horen op de baan. Een krant had getiteld dat de kieskoorts mijn vrouw en ik uiteendreven.

Ah Freddy, jullie gaan scheiden?

Níét plezant, zeker niet als je weet dat wij al zoveel jaren gelukkig getrouwd zijn."

Het koppel is niet geïnteresseerd in politiek, maar kan moeilijk nee zeggen tegen vrienden. Normaal stond Freddy Maertens in zijn woonplaats Roeselare op de negende plaats voor VU&ID. Enkel en alleen om zijn huisdokter en jeugdschepen Eric Lamsens een plezier te doen. "Die mens heeft al zoveel voor ons gedaan", legt Freddy uit. Eén probleem: ondertussen begon Raoul Bouve van de VLD-scheurlijst DNA uit Middelkerke aan Maertens' mouw te trekken. Freddy's vader Gilbert zat ooit zelf samen met Bouve in de gemeentepolitiek van Middelkerke. "Een goeie kameraad van mijn pa zaliger. Wat moest ik doen? Ik wou niemand teleurstellen."

Controle

Om alle vrienden te plezieren, nam Maertens' echtgenote Carine zijn plaats in op de VU&ID-lijst van Roeselare en komt de oud-coureur nu zelf op in Middelkerke. "De wijkagent kwam al één keer langs om te controleren of ik in Middelkerke woon. Ik had

chance

. Tijdens het weekend zitten wij dikwijls aan de kust, want mijn broer woont daar."

Het koppel is niet van plan zwaar campagne te voeren. "Ik ken niks van politiek, daar moet je voor gestudeerd hebben. Ik spreek veel liever over koersgerief."

Nu in het nieuws