Lernout&Hauspie voor de rechter gedaagd in VS

Print
Minstens drie Amerikaanse advocatenkantoren hebben woensdag bij twee verschillende rechtbanken in de VS klacht ingediend tegen het Belgisch spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie. L&H zelf is officieel nog niet op de hoogte gesteld van de aanklachten, maar wijst erop dat een eerdere klacht tegen het bedrijf net ook woensdag door een Amerikaanse rechter onontvankelijk werd verklaard.
BR>De advocatenkantoren dienden een zogenaamde "class action suit" in met een eis tot schadevergoeding voor de aandeelhouders die zich benadeeld voelen door de kunstmatig hoge koers van het aandeel gebaseerd op de "misleidende en valse verklaringen" van L&H over de verkopen in Korea. De kantoren, die zich gesteund weten door het negatieve artikel dat dinsdag verscheen in de Wall Street Journal, roepen mistevreden aandeelhouders op zich aan te sluiten bij de klacht.
Het advocatenkantoor van Bernard M. Gross diende klacht in bij "the district court for the eastern district" van Pennsylvania, twee andere Amerikaanse kantoren (Berman, DeValerio °Pease LLP en Rabin °Peckel LLP) stapten naar "the district court" van Massachusetts. Volgens de Financieel Economische Tijd zou ook het advocatenkantoor Savett Frutkin Podell°Ryan een rechtszaak tegen het Belgische spraaktechnologieconcern zijn begonnen.
"Wij hebben het nieuws ook gehoord maar hebben totnutoe nog geen officiële kennisgeving binnengekregen", zo verklaarde L&H-woordvoerder Ron Schuermans. Hij herhaalde dat het bedrijf recht in zijn schoenen staat en wees erop dat een gelijkaardige "class action suit" van januari 1999 rond afschrijvingsregels woensdag door diezelfde bovenvermelde "district court" van Massachusetts onontvankelijk werd verklaard.
Het nieuws doet de koers van L&H, dat woensdag licht herstelde, voorlopig geen goed.

.

Nu in het nieuws