Hans Otten alias Commissaris O. speelt liever geen spelletjes

Print
Misschien is Hans Otten wel de meest gespleten mediafiguur van Vlaanderen. Messcherp als Commissaris O. bij Studio Brussel en tegelijk de wat gladde presentator van spelprogramma's op VTM. Waarschijnlijk de reden waarom hij zo lang twijfelt over het huidige peil van zijn persoonlijke barometer.
BR>Hans Otten vind je tegenwoordig in Mechelen terug. Samen met Kristl en dochtertje Estée vond hij er een oud herenhuis langs de Dijle. "We staan al behoorlijk ver met de renovatie, maar er is nog behoorlijk wat werk aan de winkel", zucht Hans. Leuk om te weten, toch waren we niet daarvoor gekomen. Zo staat er een 7 op zijn barometer, de commissaris had het erg moeilijk om dat cijfer te verzinnen.
Hans Otten: Niet simpel, als je me vraagt hoe het zit met mijn werk in de tuin, dan moet ik niet lang nadenken. Dat wordt dan een 1. Maar in de media heb ik ergens twee verschillende carrières. Wat ik doe voor de radio, daarover ben ik erg tevreden. Op tv-vlak kan het altijd nog beter. Ik voel aan dat ik klaar ben voor het serieuze werk. Mijn contract bij VTM loopt straks af, toch denk ik dat ik er het volgende seizoen opnieuw aan de slag ga. Ik heb een aantal concrete voorstellen op tafel gelegd, ik ben hoopvol gestemd. Ik wil en kan er nog niets over lossen, want het zou best kunnen dat ik straks weer een quiz ga presenteren, dat zien we dan wel.
En ik zie mij misschien wel wat voor de VRT doen, alle mogelijkheden liggen gewoon open. De laatste tijd ben ik zelfs aan het aankloppen bij de reclamewereld. Ik vind dat er veel te veel slechte reclame wordt gemaakt. Het is voor mij daarom een uitdaging om op een creatieve manier toffe reclame te maken.
Plannen genoeg, maar worstel je toch niet een beetje met dat Jeckyll&Hyde-imago?
Het is de buitenwereld die daarmee is afgekomen. Ik voel dat helemaal anders aan. Ik vind het gewoon heel lollig om bij Studio Brussel met Commissaris O. een radioprogramma te maken voor een vastomlijnde doelgroep. Dat is even iets helemaal anders dan een spelprogramma presenteren op tv voor het grote publiek. Ik wil niet kiezen tussen die twee werelden. Die serieuzere tv-programma's maken, dat is evenmin een kwestie van nu of nooit. Je mag niet vergeten dat ik nog maar 29 ben.
Die combinatie is toch geen verplicht nummer, omdat een aangekocht herenhuis opknappen bijvoorbeeld veel geld kost?
Nee, nee, zo steek ik echt niet elkaar. Ik ken die mensen, wel. Die leven nog enkel om hun huis af te betalen en nemen tegen hun zin daarom goed betaalde jobs aan. Dat zul je mij nooit zien doen. Ik weiger dat gewoon.
Toch nog even over Commissaris O.. Je bent als puber begonnen bij de vrije radio van Kasterlee. Ben je niet meer een radioman? En hoe zit eigenlijk met de tv-versie van de Commisaris?
Een radioman? Hmm, ik weet het niet... Er bestond in die tijd geen regionale televisie in de Kempen, dus is het niet meer dan logisch dat ik bij de radio ben begonnen. En het tv-programma rond Commissaris O. is trouwens afgevoerd. Ik heb voorstellen gekregen van verschillende productiehuizen, zowel voor VRT als voor VTM. Maar de Commissaris, dat is gewoon een stripverhaal dat perfect past voor de radio. Ik denk niet dat je dat naar tv kan verplaatsen. Veel BV's willen wel meewerken als het voor de radio is, maar durven daarom hetzelfde niet op de buis te doen. Hoewel... ik geloof wel dat de gasten van Ter Zake, zoals in de radiostudio, op tv het Plop-lied zouden durven zingen. Nee, ik denk dat er ook een andere reden is. Kris Kras heeft Paul Jambers ooit gefilmd toen hij voor de Commissaris een bijdrage leverde. Die stoorde zich daar wat aan, omdat hij die kant van hem liever niet aan het grote publiek wilde laten zien. Dat heeft niets te maken met iemand belachelijk maken. De Commissaris wil dat juist voorkomen. Ik laat zien dat BV's best wel toffe mensen zijn die tegen een stoot kunnen of onverwacht geestig uit de hoek kunnen komen.
Dus de Commissaris gaat er gewoon op Studio Brussel mee door? Je moet ergens wel, de prijs van de radiokritiek was begin dit jaar een erg onverwachte bonus.
Ik was daar inderdaad enorm blij mee. Ik had het helemaal niet verwacht. Ik stond daar met mijn nominatie tussen oerdegelijke programma's als Het Eeuwfeest en dan kiezen de critici voor jou, ongelooflijk. In het najaar beginnen we er dus aan, volgens de bekende formule. We zoeken nu nog naar een sterke opener. Ik denk dat er vele mogelijkheden liggen in het persifleren van Big Broter. Ik heb al een ideetje. Een stel BV's opsluiten in het appartement van Reddy De Mey, dat zie ik helemaal zitten...

MEEST RECENT