Dranouter: 69.000 folkliefhebbers over ganse weekend

Print
De 26ste editie van het folkfestival in het West-Vlaamse Dranouter is een succes gebleken. De organisatoren toonden zich na afloop van het slotconcert zondagavond zeer tevreden. Zondag kwamen er nog eens 23.000 bezoekers opdagen. Met 19.000 vrijdag en 27.000 zaterdag trok het festival van de volksmuziek in totaal 69.000 liefhebbers, wat zowat hetzelfde is als vorig jaar.
BR>Eigenlijk telden de organisatoren in totaal 76.000 bezoekers, als de 7.000 fans van The Kelly Family erbij gerekend worden. "Maar het concert van The Kelly Family behoorde niet echt tot het programma van het festival", aldus persverantwoordelijke Piet Lesage.
Het Vlaamse Kruis moest over het ganse weekeinde niet ingrijpen voor ernstig gewonden. Ook politie en rijkswacht noteerden geen noemenswaardige incidenten.
Ook de extra voorzieningen voor de gehandicapten hebben blijkbaar vruchten afgeworpen. Een zegsman van de Katholieke Vereniging voor Gehandicapten toonde zich op de festivalweide alleszins tevreden.
"Vanuit onze doelgroep was al geruime tijd de vraag gerezen om dit festival (en overigens ook andere) voor rolstoelpatiënten toegankelijker te maken. Dit jaar waren er alleszins heel wat verbeteringen, ook op de campings. Zo waren er aangepaste toiletten en douches aanwezig. We telden dit jaar zeker een verdubbeling van het aantal bezoekende rolstoelpatiënten", zo luidt het.
Nu in het nieuws