VU&ID wil stemmen Retiese kiezers

VU&ID dingt op 8 oktober voor het eerst naar de gunsten van de Retiese kiezers. "De helft van de kandidaten ligt vast", meldt boegbeeld Jan Bouillart, die tot juni in de Arendonkse gemeenteraad zetelde. "De definitieve lijst laat nog op zich wachten, maar wij verwachten een doorbraak."

Koen Daemen

BR>"Wij riepen de Retienaars op om zich kandidaat te stellen voor VU&ID", zegt initiatiefnemer Jan Bouillart (34). "We ontvangen heel wat positieve reacties op de folder die we in de brievenbussen stopten. Toch is de helft van de kieslijst nog een vraagteken. We zoeken nog volop kandidaten. Binnen een paar weken willen we klaar zijn."

VU&ID neemt in Retie niet zonder ambitie deel aan de verkiezingen. "We zijn laat met onze campagne begonnen, maar ik verwacht een doorbraak", zegt Bouillart. "Een absolute meerderheid is ondenkbaar, maar een of meerdere zetels zijn haalbaar. Drie mandaten zou voor ons een ongelofelijk succes betekenen. Misschien kunnen we dan een rol spelen bij de coalitievorming. Dit zou voor ons politieke perspectieven openen."

Jan Bouillart, die de taak van arrondissementeel ondervoorzitter op zich neemt, verhuisde in juni naar Retie. In Arendonk stapte hij na vijf jaar op als gemeenteraadslid. "Politiek is een hobby die je niet zomaar laat vallen", zegt de kersverse Retiese VU&ID-aanvoerder. "In Retie moet het lukken omdat het tussen Arendonk en Dessel ligt, waar twee stevige VU&ID-afdelingen bloeien. Kris Van Dijck, burgemeester van Dessel, en Arendonks raadslid Herman Hermans, die de provincieraadslijst trekt, verlenen belangrijke steun."

Nu in het nieuws