Suske en Wiske vieren 55ste verjaardag

Print
Duizenden fans van Suske en Wiske hebben zondag samen met hun helden de 55ste verjaardag van het bekendste Belgische stripduo gevierd. Het verjaardagsfeest vond plaats in het openluchtmuseum van Bokrijk. Gelijktijdig werd het nieuwe en intussen al 265ste album "Papa Razzi" voorgesteld.
BR>Het provinciaal domein Bokrijk stond zondag volledig in het teken van de 55ste verjaardag van de bekendste striphelden van Willy Vandersteen. De hele namiddag konden kinderen en volwassenen terecht in het openluchtmuseum waar verschillende activiteiten plaatsvonden rond de twee stripfiguren die - net als enkele nevenfiguren uit de stripreeks - in levende lijve aanwezig waren.
Zondag werd ook het nieuwe en 265ste albuum van Suske en Wiske voorgesteld. In Papa Razzi wordt Tante Sidonia, na een aanslag op het gekende model Claudia Slipper, ook een topmodel. Lambik ziet dat zo niet zitten en vraagt Sidonia te stoppen. Deze zet echter door. Intussen wordt Lambik benaderd door het sensatieblad "Dag Niemand" om pikante foto's te maken van Sidonia. Lambik hapt toe en tekent een contract bij Papa Razzi. Het album Papa Razzi is vanaf woensdag 9 augustus te koop.
Suske en Wiske is nog altijd de populairste stripreeks in België en Nederland. Er werden al meer dan 140 miljoen exemplaren van verkocht. Suske en Wiske werd in meer dan 25 talen vertaald. Vandaag/zondag tekent Paul Geerts de verhalen. Hij wordt bijgestaan door Marc Verhaegen.
Nu in het nieuws