Deckers en Ornelis ruilen 80.000 frank bij elkaar

Hitmachines Erwin Deckers en Sven Ornelis hebben vrijdagochtend tussen 6 en 9 uur liefst 80.000 frank bij elkaar gekregen voor een achttien jaar oude Ford Escort. Dat betekent zowat twee jaarlonen in Manila. D&0’ adoptiezoontje Christiaan krijgt het integraal op zijn rekening. Koper Frank heeft nog een blijde boodschap: de auto mag zondag tijdens de zomertour door Steffany V worden weggegeven. Frank blijkt Aernout te heten en algemeen directeur van BMG te zijn, de platenfirma waar... Steffany V zit. Desalniettemin: op naar Eeklo! "Het is geen reclamestunt", zegt Frank Aernout (37). "Voor 80.000 frank koop ik een spot op Donna en daar vertel ik met eigen woorden in wat ik wil." Het moet gezegd: toen hij vrijdagochtend op de valreep in het programma raakte, stelde hij zich alleen voor als Frank.

Martine Cuyt

BR>"Ik heb de gift

on the spot

beslist. Ons bedrijf geeft wel vaker wat aan goede doelen, maar liefst zonder bronvermelding. Als we daarmee op televisie komen, twijfelen we om deel te nemen. Alsof de grootste platenmaatschappij moet komen aanzetten met de grootste cheque. Wat telt, is dat we twee jaarlonen hebben geschonken en dat doet goed." "Ik noemde Stefanie V omdat zij de zomertoer symboliseert, maar ik laat het zondag over aan de radiomensen. Misschien geven ze de auto cadeau aan iemand met groene sokken, of iemand die jarig is. Of misschien spelen Mark Pinte en Felice er een spelletje voor. Neen, ik heb de auto nog niet gezien. Wellicht zondag. Als ik er geraak, want ik wil ook graag naar Sfinks." Het begon met een appel en een ei. Deckers en Ornelis startten hun

Ruil je Rijk met Deckers en Ornelis

-show met deze natuurprodukten. X-aantal dagen later werd een slaapkamer ingezet die uiteindelijk een auto opleverde.

Bouwjaar 1982, weliswaar, maar desalniettemin "perfect in orde en bijna old-timer." Schitterend, dacht de tweeling in de ochtend, verkopen we voor onze adoptiezoon Christiaan in Manila (sinds mei via vzw Cunina onder de hoede.) "Ze hadden nog getwijfeld aan de inzetprijs: 5 of 10.000 frank", zegt Sven. Maar om 7.45 uur zat het duo dolgelukkig – zoals alleen het duo dat kan - aan 33.000 frank. Dat bedrag bood Jean-Pierre voor zijn dochter van 18. De prijs van de champagnekleurige auto steeg met de minuut. Zelfs de zingende reclamespotjes: "Problemen met je uitlaat? Onderhoud zonder zorgen! Je auto in topvorm voor 4.995 frank konden het biedplezier niet drukken. Na het nieuws, dat D&O net niet haalden, belde bakker Mario 50.000 door, waarna D&O zowat de mengtafel afbraken en de vingers lieten roffelen dat het (alweer) een onweer leek.

Volgden weer berichten vol vertraagd verkeer, zodat de lust tot autokopen je volledig zou vergaan. Niks hoor: iets voor half negen kwam 52.000 binnen. "Vijf keer meer dan verwacht", juicht Sven nog steeds door. Om negen over half negen belt Jos: 65.000 frank. "De kans is groot dat je hem hebt, Jos", zei Sven nog.

Donna Zomertoer zo van 16 tot 19 uur in Eeklo. Live mee te maken op internet: www.donna.be. Om 16.15 uur kan je ook nog chatten met Steffany V, om 17 uur met Steffen en om 18 uur met Kim Kay.