Microsoft drukt Wall Street

Print
De belangrijkste koersgemiddelden op de aandelenbeurzen in de VS zijn woensdag flink belast door een val van softwaregigant Microsoft. De Dow-Jonesindex wist de schade beperkt te houden tot een daling met 43,84 punten (0,4 procent) naar 10.696,08. Maar de Nasdaq-index, die wordt gedomineerd door technologiefondsen, sloot met een verlies van 121,55 punten (2,9 procent) op 4055,62.
BR>Microsoft presenteerde dinsdag nabeurs een kwartaalwinst die iets boven de prognoses lag. Beleggers hadden kennelijk toch op meer gehoopt. De koers kelderde met bijna 7 procent. Intel, dat gelijktijdig met Microsoft meevallende cijfers publiceerde, verging het niet veel beter. De chipsproducent moest 3,4 procent inleveren.
Woensdag kwamen vier andere fondsen in de Dow-Jonesindex resultaten die boven verwachting waren. Coca-Cola, Boeing en Citigroup werden daarvoor beloond, maar de koers van United Technologies zakte met 2,5 procent. Na het sluiten van de beurs zou IBM met de cijfers komen. De koers van het computerconcern eindigde 1,1 procent hoger. De grootste winnaars waren Philip Morris (5,2 procent) en Disney (4,9 procent).
Nu in het nieuws