I Fiamminghi is niet tevreden

Print
Het orkest I Fiamminghi is niet te spreken over twee beslissingen van de Vlaamse Regering. Die bracht de overgangssubsidie voor het orkest terug van 22 naar 13 miljoen frank en kent slechts een half miljoen frank toe voor de internationale concerten.
BR>Vreemde gang van zaken, vinden ze bij I Fiamminghi. "Bijna de helft van onze honderd activiteiten hebben in het buitenland plaats. De beslissingen brengen onze werking en misschien zelfs ons voortbestaan in gevaar. We lijden ook onrechtstreeks schade omdat er weer een onjuist licht geworpen wordt op I Fiamminghi."
Het orkest gaat in de tegenaanval: "Naast de traditionele concerten gaan we een cd opnemen, organiseren we een masterclass voor jongeren en een kamermuziekfestival en trekken we onder andere naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Polen en ex-Joegoslavië. We willen tevens een objectief debat openen 'waarbij mogelijke persoonlijke conflicten tussen personen uit de Vlaamse culturele omgeving met artistiek directeur Rudolf Werthen niet van tel zijn'."
Nu in het nieuws