De bus gaat het dak van Uytterhoeven op

Print
Na Mark Uytterhoeven bezet De BUS het dak van Kinepolis. Sinds de uitzendingen rond het EK, is het dak van het bioscoopcomplex op de Heizel blijkbaar een set geworden. VT4 wil er het vehikel optakelen, met uitzicht op het Atomium.
BR>Voorlopig hebben zich zowat duizend kandidaten gemeld voor de real life soap De Bus met als ultieme prijs: een dikke tien miljoen frank. Vooral West-Vlamingen en Limburgers meldden zich massaal aan.
Of het programma straks hoge kijkcijfers haalt is nog onduidelijk, maar VT4 duwt de bus alvast zelf de hoogte in. De omroep wil het voertuig neerpoten op het Kinepolisdak. In de eerste reeks op het Nederlandse SBS6 werd de BUS op de hoogste verdieping van een Haags shoppingcenter gedropt. "Het project om het enorme zwarte gevaarte van méér dan 20 ton op het dak van Kinepolis te hijsen wordt concreet", zegt woordvoerster Christine Maes. "We onderzoeken momenteel de steunpunten."
Tijdens het zestien weken durende tv-verhaal zal de BUS weer van de bioscoop rijden en de Lage Landen door. Voor Vlaanderen betekent dat zowat acht standplaatsen, waar de productie telkens een week lang blijft staan. "De steden Antwerpen, Gent en Leuven hebben al interesse getoond om de bus binnen de muren te halen", zegt Maes.
Info De BUS: bel 0900.00.454 op schrijf naar De BUS, Postbus 100, 1930 Zaventem 1.

Nu in het nieuws