Nieuwe namen arriveren bij VTM

Print
Met de voorstelling van het nieuwe seizoen rond Spoed, Familie en Nonkel Jef sloeg VTM woensdagavond drie vliegen in één klap. Het leukste nieuws viel te rapen in Ginderbos, waar Kurt Modest Defrancq bij Nonkel Jef zal arriveren.
BR>"Hoho, de rol die ik bij Nonkel Jef zal vertolken, heeft helemaal niets te maken met Modest", waarschuwt Kurt. "Straks heet ik Bruno Cockelbergs, de neef van Sander, een biologisch gezond product, zeg maar. Ze hebben mij gewoon gebeld voor die rol, het interesseerde me wel. Dit wordt nu een voltijdse job en ik moet zeggen: het bevalt me perfect. We hebben al een pak opnames achter de rug, de sfeer is fantastisch."
Nonkel Jef zal straks om Sander moeten rouwen, maar verwelkomt wel andere inwijkelingen in Ginderbos. Jeroen Maes kruipt in de huid van pastoor Cyriel, Karin Jacobs wordt de directrice van de kleuterschool. Daisy Thys is ook een opvallend nieuw gezicht. Zij is een bekende naam uit de Vlaamse musicalwereld en schitterde onlangs nog in Les Misérables. "Ik speel de rol van Roosje, de vrouwelijke champetter", lacht Daisy. "Een lieve dame die constant verliefd is en een oogje heeft op Bruno. In zal pas in oktober op het scherm verschijnen. Met deze groep acteren, is voor mij een zalige ervaring. Toch wil ik de musicalwereld zeker niet uit het oog verliezen, ik wil het directe contact met het publiek zeker niet missen."

2003


Rond Spoed en Familie viel hetzelfde motto te noteren: geen nieuws is goed nieuws. Hoewel, VTM-perschef Mark Van Lombeek bevestigde dat Familie zeker nog tot 2003 op het scherm zal te zien zijn. Geert Hunaerts zal als Koen Lamoen het komende seizoen nadrukkelijker op de voorgrond treden. Dat Herbert Bruynseels straks als dokter Koenraad De Coninck bij Spoed zal opduiken, vernamen we al eerder. De fans moeten wel nog even geduld uitoefenen, al deze series kennen hun nieuwe eerste aflevering pas na de eerste rinkel van de schoolbel in september.

Nieuwe musical op Het Eilandje


Indien alles volgens plan verloopt, beleeft de musical Ben zijn première in september 2001 in een havenloods op Het Eilandje. Nieuw Nonkel Jef-gezicht Daisy Thys neemt alvast een belangrijke rol voor haar rekening. Zij speelde met glans de rol van Madame Tenardier, de herbergierster uit Les Misérables. Ben is een productie van Ronald Van Rillaer, bekend geworden als Lambik in de musical Suske en Wiske, en vertelt het verhaal van een jonge knaap die na een verblijf in de gevangenis opnieuw zijn weg zoekt in de maatschappij. De muziek is modern en brengt een industriële sfeer, daarom zou Ben oorspronkelijk op de site van Cockerill Sambre plaatsvinden.

Nu in het nieuws