Antwerpse Feesten geen kopie van Gentse versie

Print
De Antwerpse Feesten 2000 gaan zondag 23 juli van start op de Grote Markt. De Feesten, die al voor de tweede keer op het getouw worden gezet, beloven een heus muziekfestijn te worden, waarbij allerlei genres aan bod komen.
BR>Drie instanties staan in voor de organisatie: Kid's 'n' Blues vzw, vzw Stadhuis en Antwerpen Zingt. Kid Van Thienen, ondervoorzitter en artistiek coördinator van de vzw Stadhuis, vestigt de aandacht op het prille bestaan van dit festijn. "We willen de Antwerpse Feesten kalmpjes aan opbouwen. Bovendien willen we geen kopie zijn van de Gentse Feesten."
Het startschot wordt gegeven met het Rhythm 'n' Blues Festival, zondag 23 juli op de Grote Markt. Heel wat groepen komen dan aan bod, te beginnen met de Antwerpse The Barfly's (11.30u) en als toetje Walter Trout & The Free Radicals (21.30u).
Maandag 24 juli staan de klassieke Beiaardconcerten op het programma. Voor een wat zwoelere sfeer kan je dinsdag 25 juli genieten van een Latino Night met Doble Impacto, en woensdag 26 juli is een Reggae Night gepland met The Mighty Pirates. DobroJean komt donderdag aan bod, en vervolgens Roland en Wannes Van De Velde. Uit de bol gaan is vrijdag 28 juli nog mogelijk met de groep Stiletto. Het buikje vullen met lekkere mosselen kan zaterdag 29 en zondag 30 juli. De kers op de taart is diezelfde zondag het pronkstuk Antwerpen Zingt.
Info: Kid's 'n' Blues vzw, tel. 03.231.89.19
Nu in het nieuws