Mitsubishi roept half miljoen wagens terug

Print
Het Japanse automerk Mitsubishi gaat 514.000 personen- en bestelwagens terugroepen voor enkele kleine, gratis reparaties. Bij 9 modellen, gebouwd tussen 1992 en 1999, zouden problemen zijn vastgesteld. Of de bewuste wagens ook in ons land zijn verkocht, moet de komende dagen of weken duidelijk worden.
BR>Het gebeurt wel vaker dat een autoconstructeur wagens terughaalt omdat er probleempjes mee zijn. Maar de actie die Mitsubishi aankondigt, valt wel op door haar omvang. Ruim een half miljoen wagens laten herstellen is niet niks. Aan de hele zaak hangt dan ook een prijskaartje vast van 5 miljard yen, zo'n 2 miljard frank.
In eigen land wordt Mitsubishi ervan beschuldigd informatie achter te houden in verband met klachten van klanten over gebreken aan de auto's. Misschien wil het merk met deze grote reparatiecampagne een en ander rechtzetten, maar zeker is dat niet.
Momenteel is nog niet duidelijk of er ook in België verkochte auto's moeten worden gerepareerd. "In Japan zijn ze nog aan het uitzoeken waar alle wagens naartoe zijn gegaan. Of er ook geëxporteerd zijn en zo ja, naar welke landen", legt PR-manager Dirk Van der Sluys van de Belgische invoerder Moorkens Car Division uit.
Types waar mogelijk iets aan schort, zijn de Colt, Lancer, Galant, Pajero en de Space Wagon. Met de best verkopende modellen van Mitsubishi, de Carisma en de Space Star, is in elk geval niets aan de hand. Zij worden in Nederland gebouwd.
Het nieuws over de terugroepactie komt voor Mitsubishi op een slecht moment. De Duits-Amerikaanse groep DaimlerChrysler staat op het punt een participatie van 34% in de Japanner te nemen.
Nu in het nieuws