Margriet verdedigt MP3

Print
Margriet Hermans heeft zopas haar eigen website gelanceerd, en neemt daar als artiest én als Vlaams volksvertegenwoordiger een standpunt in tegenover MP3. Ze is vóór het downloaden van muziek via internet.
BR>Veel valt er op de website niet te beleven: haar discografie, een drietal foto's en directe links naar haar politieke partij. Maar ook: drie nummers die gratis mogen worden gedownload. Margriet neemt daarover een standpunt in dat indruist tegen dat van Sabam, het IFPI, de platenmaatschappijen en million-sellers als The Corrs en Metallica.
"Het downloaden van MP3's voor eigen gebruik zonder commerciële bedoelingen mag men niet strafbaar stellen", vindt Margriet. Ze ziet er nieuwe kansen in voor de muzikanten. "Nieuwe artiesten kunnen een groot publiek aanspreken zonder de deuren van platenmaatschappijen te moeten platlopen. De band tussen de artiest en de consument wordt veel directer en de platenmaatschappijen moeten hun rol herdenken."
Al was het maar omdat de nieuwe technologie toch niet kan worden tegengehouden, zo redeneert ze verder.
Margriet is van oordeel dat de prijzen van cd's door de platenmaatschappijen kunstmatig hoog gehouden worden. "Ik ben ervan overtuigd dat de muziekliefhebber veel liever de originele cd koopt met een mooi hoesje, maar niet tegen de huidige prijzen. De muziekwereld moet veranderen, niet de consument."
Het adres van de website: www.firmcom.be/margriet

Nu in het nieuws