E-mail Microsoft toegankelijk voor hackers

Print
Onafhankelijke computerexperts hebben ontdekt dat het e-mailprogramma Microsoft Outlook een fout bevat waardoor hackers computers kunnen binnendringen en schadelijke virussen kunnen plaatsen, zo heeft Microsoft woensdag gemeld.
BR>Scott Culp, de veiligheidsmanager van Microsoft, zei dat het bedrijf binnenkort software op internet zal plaatsen die door gebruikers gedownload kan worden om het probleem te verhelpen.
Een hacker kan de computer binnendringen via de tijd en datumaanduiding van het e-mailprogramma. Daar kunnen virussen in verstopt worden. In tegenstelling tot veel andere virussen, die door de gebruiker pas na het openen van een boodschap worden geactiveerd, start het virus meteen als de e-mail wordt aangedaan.
Er zijn nog geen gevallen bekend van hackers die de methode hebben gebruikt, maar de ontdekkers van de fout, onderzoekers in Australie en Zuid-Amerika, hebben meteen contact opgenomen met Microsoft.
Volgens Microsoft zit het probleem in de Internet Explorer-edities lager dan versie 5.01 Service Pack 1. Dat probleemvrije programma kan van de website van Microsoft worden opgehaald. Internet Explorer 5.5 is ook veilig, behalve voor mensen met Windows 2000. Die gebruikers moeten ook IE 5.01 SP1 hebben.
Nu in het nieuws