Burgemeester Hiel voert CVP-lijst Lebbeke aan

Print
Burgemeester Jef Hiel is CVP-lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Als lijstduwer fungeert bestendig afgevaardigde Arie Abbeloos. Vierentwintig van de vijfentwintig kandidaten zijn bekend. De vrouwen vertegenwoordigen vier van de eerste tien plaatsen. Schepen Luc De Wael haakt af.
BR>Met 98 procent van de geldig uitgebrachte stemmen kreeg de lijstvorming de goedkeuring van de partijleden. Na de burgemeester volgen schepen van Cultuur Richard Van Keer, schepen van Jeugd Antoon Quintelier, provincie- en OCMW-raadslid Kris de Smet en cultuurraadvoorzitter Luc Pieters. Sophie Van Der Biest van de CVP-jongeren is de eerste van acht vrouwelijke kandidaten en prijkt op de zesde plaats.
CVP-voorzitter Jan De Wit vindt dat geen probleem. "Vier van de eerste tien kandidaten zijn vrouwen. Wij kozen met de vrouwen ook duidelijk voor verjonging. De jongste kandidate is op de verkiezingsdag net achttien." De andere zeven vrouwen zijn gemeenteraadsleden Lucienne De Vos en Renée Van Roy-Ransson, Greetje Delens, OCMW-raadslid Magda Bosteels, Sofie De Masseneir, Christiane Amandt en Nele Volckaert. Het blijft alleen nog wachten op een kandidaat voor de elfde plaats.
Schepen Luc de Wael is er niet meer bij door een veroordeling wegens belangenvermenging. Nadat hij bij een eerste schepenwissel moest wijken voor Antoon Quintelier, zetelde De Wael als onafhankelijke samen met Karel Tirez. Bij een tweede schepenwissel kreeg De Wael opnieuw het vertrouwen van de CVP.
Nu in het nieuws